Międzynarodowe spotkanie WORLD GAMES 2017 Wrocław 20-22.11.2014 PDF Drukuj Email
środa, 26 listopada 2014 10:55

W ramach przygotowań do Światowych Igrzysk Sportowych World Games 2017 które zostaną rozegrane we Wrocławiu w 2017r, w dniach 20-22.11.2014r we wrocławskim hotelu Sofitel przy udziale Zarządu IWGA ( International World Games Association)  odbyło się spotkanie wrocławskiego organizatora WG2017  z przedstawicielami 30 dyscyplin sportowych jakie wezmą udział w rywalizacji sportowej w ramach Igrzysk World Games 2017.  W ciągu trzech dni seminariów i spotkań zostały zaprezentowane poszczególne dyscypliny sportowe, omówione zostały wszystkie zagadnienia techniczne, komunikacyjne, medyczne  oraz  problemy związane organizacją samej imprezy. Organizator przedstawił wstępny program przebiegu igrzysk.   Zaprezentowano również obiekty sportowe na których rozegrane zostaną wszystkie imprezy w ramach Światowych Igrzysk WG2017. Wizyta poszczególnych obiektów wzbudziła najwięcej kontrowersji.

Karate reprezentowała pani Sara Wolff, przedstawicielka  Zarządu WKF (World Karate Federation), a reprezentantami Polskiego Związku Karate podczas spotkań byli Jerzy Urban i Piotr Babicz. W ramach współpracy i koordynacji działań  po między World Karate Federation  a Polskim Związkiem Karate odbyło się spotkanie przedstawicieli obu organizacji. Jerzy Urban i Piotr Babicz przedstawili pani Sarze Wolff stanowisko Zarządu PZK dotyczące zamieszania wywołanego przez przedstawicieli Karate Tradycyjnego i Pana Włodzimierza  Kwiecińskiego , wprowadzające w błąd opinię publiczną jakoby Karate Tradycyjne  było uprawnione do startu i rywalizacji w  Światowych Igrzyskach Sportowych World Games 2017. Obie organizacje zapewniają iż jedynym uprawnionym do reprezentacji  Karate w Światowych Igrzyskach Sportowych World Games 2017 we Wrocławiu jest  WKF ( World Karate Federation) co potwierdził  Zarząd IWGA oraz  Wrocławski  Komitet Organizacyjny WG2017.

Jerzy Urban

Copyright © 2017. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.