Grand Prix Slovakia oraz Grand Prix Hradec Kralove PDF Drukuj Email
czwartek, 07 maja 2015 07:51

W dniu 12.04.2015 r odby艂 si臋 poraz 35 coroczny turniej karate WKF Grand Prix Slovakia. Na starcie w Bratys艂awie stan臋艂o ponad 560 zawodnik贸w i zawodniczek reprezentuj膮cych 8 pa艅stw. W konkurencji kata uczestniczy艂y r贸wnie偶 kluby z Polski : Atemi Bielsko Bia艂a, LZS G艂ubczyce, Tornado Kalisz. Dobrze zaprezentowali si臋 zawodnicy KN Olga Chmielewska oraz Maksymilian Szczypkowski, kt贸rzy w swoich kategoriach zdobyli 3 miejsca br膮zowe medale. Pozostali zawodnicy w mocno obsadzonych kategoriach ( ponad 20 zawodnik贸w w kategorii) r贸wnie偶 zaj臋li wysokie pozycje tu偶 za podium.

W nast臋pny weekend tj. 25 - 26.04.2015 w Czechach odby艂 si臋 r贸wnie偶 cykliczny turniej karate WKF 16 TH Grand Prix Hradec Kralove. W bardzo mocno obsadzonym turnieju ( ponad 800 zawodnik贸w ) z 12 pa艅stw znakomicie spisa艂 si臋 Szymon Cie艣lik z LZS G艂ubczyce. Zawodnik trenera Janusza Ho艂dy zaj膮艂 1 miejsce w konkurencji kata m艂odzik贸w 12 - 13 lat. Sukces tym bardziej cenny,i偶 w jego konkurencji startowa艂o 28 zawodnik贸w. R贸wnie偶 dobrze spisali si臋 pozostali zawodnicy kadry i tak : Maksymilian Szczypkowski zaj膮艂 2 miejsce w kata junior oraz 3 m w U21, Olga Chmielewska 3 m w seniorkach, 艁ukasz Bartoszewski 3 m w juniorach oraz Klub Shotokan Krapkowice w kata team senior贸w i seniorek 3miejsce. Przed nami przygotowania do Pucharu Polski w karate WKF Warka 23.05.2015 r.

Pe艂ne wyniki zawod贸w pod linkami:

oraz

Copyright © 2019. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS