Lignano Open PDF Drukuj Email
niedziela, 30 sierpnia 2015 23:23
We W艂oszech odby艂 si臋 po raz 30 duzy mi臋dzynarodowy turniej karate z udzia艂em z zawodnik贸w z 254 klub贸w. W ciagu dw贸ch dni (22 i 23.08.2015) odby艂y si臋 zawody w kumite i w kata w r贸偶nych kategoriach wiekowych od m艂odzika do mastersa. W sumie na tych zawodach by艂o 1197 osobostart贸w. Z PZK bra艂o udzia艂 10 masters贸w i 6 zawodnik贸w m艂odszych. W juniorach Klaudia Bociek z G艂ubczyc zaj臋艂a 9 miejsce w kata, w U21 Mateusz Tomiczek z Bielsko-Bia艂ej zdoby艂 5 miejsce w kata, w seniorach Mateusz Tomiczek by艂 9 w kata,a Dawid Daszczyk by艂 5 w kumite w wadze +84kg.
Mastersi uzyskali lepsze wyniki. W kumite Robert Rugier (Legnica) z grupy +35 bra艂 udzia艂 w dw贸ch kategoriach wagowych: w -75kg zaj膮艂 II miejsce i w -84kg I miejsce. Z kadry Masters: Zbigniew Karski(Lublin) w grupie +45 w wadze +84 kg zaj膮艂 II miejsce, Witold Kucharsk (Zabor贸wek)i w grupie +50 w wadze -84kg zaj膮艂 III miejsce, Piotr Ku藕ma(Ostr贸w) w grupie +35 w wadze -84kg zaj膮艂 III miejsce i Jakub Biskupski(Wroc艂aw) w grupie +35 w wadze +84kg zaj膮艂 III miejsce.
W kata: Wac艂aw Antoniak (Szczecin)w grupie +55 zaj膮艂 II miejsce, Micha艂 Bartz (Ostr贸w) w grupie +55 zaj膮艂 III miejsce, Witold Kucharski (Zabor贸wek) w grupie +50 zaj膮艂 III miejsce, Aleksander Miko艂aj贸w (艢winouj艣cie) w grupie +50 zaj膮艂 III miejsce, Joanna Kondo艂 w grupie +35 zaj臋艂a III miejsce, Zbigniew Karski (Lublin) w grupie +45 zaj膮艂 V miejsce, Piotr Ku藕ma w grupie +35 zaj膮艂 VII miejsce i Adam Skrzypczak (Gniezno) +35 zaj膮艂 IX miejsce.