Mocny tydzie艅 PDF Drukuj Email
poniedzia艂ek, 28 wrze艣nia 2015 10:28

W nachodz膮cym tygodniu czeka nasz Zwi膮zek szereg wa偶nych imprez. W dniach 3-4.10.2015 rozegrane zostan膮 dwa stylowe Mistrzostwa Swiata. W Bielsko-Bia艂ej odb臋d膮 si臋 Mistrzostwa Swiata Karate Shotokan. Du偶a nasza reprezentacja zmierzy si臋 w walce o medale z zawodnikami z ca艂ego 艣wiata. W tym samym czasie zawodnicy stylu Kyokushin b臋d膮 mieli swoje Mistrzostwa 艢wiata w dalekim Chabarowsku (Rosja). Zar贸wna jedna jak i druga reprezentacja ma spore szanse na medale. Za zawodnik贸w z obu reprezentacji trzmamy mocno kciuki.
Ponadto w tym tygodniu odb臋dzie si臋 bardzo du偶a impreza organizowna przez IMGA. W Nicei odb臋d膮 si臋 kolejne Europejskie Igrzyska Masters. Tam z udzia艂em zawodnik贸w z 27 dyscyplin sportu, karatecy startuj膮cy wg przepis贸w WKF zmierz膮 si臋 w walce o prymat na naszym kontynencie. Europejksie Igrzyska odbywaj膮 si臋 co 4 lata. Na poprzednich startowa艂o z Polski 3 zawodnik贸w, a na tegorocznych startowa膰 b臋dzie 11 os贸b. Tam te偶 liczymy na efekty medalowe.