European Masters Games Nicea 2015 PDF Drukuj Email
艣roda, 07 pa藕dziernika 2015 11:31

W Nicei w dniach od 1 do 11 pa藕dziernika rozgrywane s膮 igrzyska w 27 dyszyplinach sportu z udzia艂em ponad 7200 zawodnik贸w z ca艂ej Europy w grupie sportowc贸w maj膮cych ponad 35 lat. W tej stawce jest r贸wnie偶 karate. Zawody karate rozgrywane by艂y wg przepis贸w WKF na dw贸ch poziomach zaawansowania - zawodniczym i rekreacyjnym. W tych zawodach kt贸re rozgrane zosta艂y w dniach 1-2.10.2015 startowa艂o ponad 250 zawodnik贸w z 20 pa艅stw. Z PZK bra艂o udzia艂 11 os贸b, 10 zawodnik贸w kadry masters: Wac艂aw Antoniak.Micha艂 Bartz, Marek Ceg艂owski, Jacek Jaworski, Zbigniew Karski, Joanna Kondo艂, Witold Kucharski, Piotr Ku藕ma, Aleksander Miko艂aj贸w i Franciszek Moroz oraz z poza kadry Piotr Szymala.
Zawodnicy nasi osi膮gn臋li bardzo dobre wyniki. W grupie rekreacyjnej zdobyli艣my trzy z艂ote, jeden srebrny i dwa br膮zowe medale:

1. Joanna Kondo艂 I miejsce w kata +35,
2. Jacek Jaworski I miejsce w kumite +35,
3. Aleksander Miko艂aj贸w I miejsce w kumite +45,
4. Franciszek Moroz II miejsce w kumite +55,
5. Marek Ceg艂owski III miejsce w kata +45,
6. Jacek Jaworski III miejsce w kata +35,
7. Franciszek Moroz V miejsce w kata +55,
8. Aleksander Miko艂aj贸w IX miejsce w kata +45.

W grupie zawodniczej nasi reprezentanci zaj臋li nast臋puj膮ce miejsca:
1. Wac艂aw Antoniak III miejsce w kata +55,
2. Zbigniew Karski VII miejsce w kumite +45, w wadze +84kg,
3. Micha艂 Bartz IX miesjce w kata +55,
4. Zbigniew Karski IX miejsce w kata +45,
5. Witold Kucharski IX miesjce w kata +45 i kumite -84kg,
6. Piotr Ku藕ma IX miejsce w kata +35 i kumite -84kg,
7. Poitr Szymala IX miesjce w kata +35

Zawody sta艂y na wysokim poziomie sportowym. W zawodach brali udzia艂 zawodnicy maj膮cy na swoim koncie medale z mistrzostw 艣wiata i Europy. W m艂odszej kategorii wiekowej cz臋艣膰 zawodnik贸w nadal startuje w zawodach senior贸w.
Ca艂y wyjazd naszej ekipy odby艂 si臋 na koszt uczestnik贸w oraz sponsr贸w kt贸rzy znale偶li si臋 dzi臋ki dzia艂aniom pana Piotra Ku藕my, kt贸ry pe艂ni艂 w bardzo skuteczny spos贸b funkcj臋 szefa organizacyjnego ca艂ego wyjazdu.