Zaczynamy nowy rok PDF Drukuj Email
niedziela, 17 stycznia 2016 21:12

Zaczynamy nowy rok kalendarzowy w ramach Polskiego Zwi膮zku Karate. Mamy bardzo bogaty kalendarz imprez. Ju偶 w tym miesi膮cu odb臋dzie si臋 du偶y turniej w Pary偶u a za kilka tygodni Mistrzostwa Europy Kadet贸w, Junior贸w i U21 w ramach EKF. Praktycznie co tydzie艅 odbywa膰 si臋 b臋d膮 zawody w ramach federacji WKF, Naszego Zwi膮zku i troch臋 mniej zawod贸w w stylu Shotokan. Ponadto w naszym Zwi膮zku odbywa膰 si臋 b臋dzie duzo imprez w ramach Kyokushin.
Aby uczestniczy膰 w tych imprezach nale偶y mie膰 aktualn膮 licencj臋 klubow膮, a wszyscy zawodnicy musz膮 mie膰 licencje zawodnicze. Prosz臋 o wykupywanie tych licecnji ju偶 teraz, aby nie za艂atwia膰 tych spraw na kilka dni przed zawodami, wprowadza to tylko nerwow膮 atmosfer臋 niepewno艣ci czy uda si臋 w艂a艣ciwie zg艂osi膰 klub i zawodnik贸w do danej imprezy, a wykonanie du偶ej ilo艣ci licencji zawodniczych tu偶 przed zawodami jest trudne technicznie. Dlatego apeluj臋 do trener贸w, aby za艂atwia膰 te sprawy ju偶 teraz.
Przypominam, 偶e licencja klubowa kosztuje 500 z艂 na rok, a wykupienie jej do 15 lutego daje mo偶liwo艣膰 skorzystania z 10% upustu, czyli trzeba za ni膮 zap艂aci膰 tylko 450 z艂. Cz臋艣膰 klub贸w zrobi艂a egzaminy na stopnie uczniowskie jeszcze przed 艣wi臋tami i ju偶 otrzymali certyfikaty z tych egzamin贸w. Pozosta艂a cz臋艣膰 klub贸w robi egzaminy przed zimowymi feriami, dlatego je艣li trenerzy chc膮 rozda膰 certyfikaty swoim uczniom jeszcze przed feriami, nale偶y si臋 po艣pieszy膰 z wys艂aniem protoko艂贸w do biura w Szczecinie aby by艂a mo偶liwo艣膰 wypisania tych dyplom贸w i przes艂ania do klub贸w w najbli偶szym terminie. 呕ycz臋 wszystkim trenerom i zawodnikom sukces贸w sportowych i szkoleniowym w ca艂ym 2016 roku.

Wac艂aw Antoniak