Podsumowanie sezonu 2015 PDF Drukuj Email
niedziela, 17 stycznia 2016 21:14
W Ostrowie Wielkopolskim odby艂o si臋 spotkanie kadry Masters Polskiego Zwi膮zku Karate. Trenerzy kadry z udzia艂em kilkunastu zawodnik贸w Masters spotkali si臋 w stylowej restauracji aby zako艅czy膰 i podsumowa膰 ubieg艂oroczny sezon. W spotkaniu czestniczy艂a pani Prezydent Miasta Ostrowa oraz kilku sponsor贸w kadry. Uczestnicz膮cy kadrowicze dostali dyplomy z podzi臋kowaniem za wyniki uzyskane w 2015. Pierwsze miejsce uzyska艂 p. Piotr Ku藕ma kt贸ry zdoby艂 najwi臋ksz膮 ilo艣膰 punkt贸w w ranking za 2015 rok, na drugim miesjcu uplasowa艂a si臋 pani Joanna Kondo艂 a trzecie miejsce uzyska艂 pan Micha艂 Bartz. Finali艣ci opr贸cz upomink贸w od sponsor贸w otrzymali 艂adne puchary. Pani Joanna Kondo艂 za wyniki uzyskane w 2015 roku otrzyma艂a od sponsor贸w pokrycie pe艂nych koszt贸w udzia艂u w atrakcyjnym turnieju karate 4 Arnold Classic Brazil Open International, kt贸ry odb臋dzie si臋 w dniach 1-3.04.2016 w Rio de Janeiro w Brazyli. Ponadto w tym turnieju bra膰 udzia艂 b臋dzie zawodnik kt贸ry uzyska艂 pierwsze miejsce w klasyfikacji Masters pan Piotr Ku藕ma. 呕yczymy obojgu zawodnikom dobrych wynik贸w na tym turnieju.

Na tym spotkaniu przyjeto kalendarz imprez kadry Masters na 2016 rok. Na kilku wskazanych imprezach kadra b臋dzie wystawia艂a swoj膮 reprezentacj臋, a na pozosta艂ych imprezach zawodnicy kadry b臋d膮 reprezentowali swoje macie偶yste kluby.
W najbli偶szym czasie podany zostanie regulamin kadry oraz nowe zasady uczestniczenia w imprezach i szkoleniach kadry.
Najbli偶sze szkolenie cz艂onk贸w kadry odb臋dzie si臋 31.01.2016 (niedziela) w Poznaniu. Szczeg贸ly zostan膮 podane w najbli偶szym terminie.

Wac艂aw Antoniak