Bratys艂awa 36th Grand Prix Open Slovakia - wyniki PDF Drukuj Email
sobota, 05 marca 2016 16:53

W stolicy S艂owacji Bratys艂awie odby艂 si臋 elitarny turniej 36th Grand Prix Slovakia. Startowa艂o w nim ponad 1200 zawodnik贸w z 18 pa艅stw. Bra艂a w nim r贸wnie偶 udzia艂 polska reprezentacja kata. Opr贸cz licznie obsadzonych kategorii (kata senior blisko 40 zawodnik贸w czy U21 - 29 startuj膮cych) polscy zawodnicy dobrze spisali si臋 w starciu z medalistami ME czy Karate 1.

S艂owa uznania nale偶y przyzna膰Maksymilianowi Szczypkowskiemu, kt贸ry w swojej konkurencji U21 zdoby艂 1 m pokonuj膮c bardzo dobrych zawodnik贸w z kadry S艂owacji,Czech,W臋gier czy Austrii. R贸wnie偶 m艂oda dru偶yna kata junior w sk艂adzieAdam贸w Alek,Bartoszewski 艁ukasz i Kowalewicz Micha艂wywalczy艂a z艂oto w kata team junior oraz tu mi艂a niespodzianka kata team seniors. Przypomn臋 r贸wnie偶,偶e podczas ostatnich ME WKF na Cyprze dru偶yna zdoby艂a 5 m tu偶 za podium, a by艂 to jej dopiero pierwszy start. 艢wietnie spisa艂a si臋Kamila Bracikowska,kt贸ra w swojej konk. zdoby艂a br膮z natomiast w konk U21 srebrny medal. W kata seniorek r贸wnie偶 zanotowa艂a dobry wyst臋pOlga Chmielewskazdobywaj膮c 3 m. Eliza Gawe艂 w konkurencji junior powt贸rzy艂a miejsce 3 z Berlina. Jak wa偶na jest wydolno艣膰 organizmu oraz przygotowanie kondycyjne 艣wiadczy 14 stoczonych walk przez Alka Adamowa (team junior,senior,ind jun i U21) i zdobycie w kata junior 3 m. Dru偶yna kata seniorek w sk艂adzieIzka Piechota, Marta Jeziorska,Madzia Mazajczykzdoby艂a w swojej konkurencji 3 m.
S艂owa uznania nale偶膮 si臋 r贸wnie偶 tym ,kt贸rzy startowali lecz nie odnie艣li miejsc medalowych jednak udzia艂 w tak presti偶owych zawodach zapewne przyczyni si臋 do zdobycia nowych do艣wiadcze艅,kt贸re zaowocuj膮 w przysz艂o艣ci.
Dzi臋kuj臋 wszystkim trenerom,kt贸rzy przyczynili si臋 do powy偶szych wynik贸w zw艂aszczaTadeuszowi i JoliBrudniak, Zdzisiowi Tupko, Oskarowi 艁uczkiewiczowi i Tomkowi Wosickiemu.