Szkolenia w czasie wakacji PDF Drukuj Email
sobota, 16 lipca 2016 22:46

聽W najbli偶szym czasie (na pocz膮tku sierpnia) Mi臋dzynarodowy Komitet Olimpijski podejmie decyzj臋 o wprowadzeniu nowych dyscyplin do programu Letnich Igrzysk Olimoijskich. Jednym z kandydat贸w jest nasza dycyplina - karate. Jedyn膮 organizacj膮 kt贸ra reprezentuje karate w ramach MKOlu jest WKF. Obecnie ca艂y "艣wiat kaarte" czeka na t臋 wa偶n膮 dla nas decyzj臋, kt贸ra b臋dzie mia艂a zasadnicze znaczenie dla dalszego rozwoju karate na ca艂ym 艣wiecie.

聽Tu偶 przed tym terminem w Legnicy b臋dziemy mieli mi臋dzynarodowe szkolenie prowadzone przez sensei Giuseppe Beghetto. Sedecznie na to szkolenie zaprasza wszystkich 膰wicz膮cych karate,a przede wszystkim trener贸 karate oraz zawodnik贸w kadry Masters. Warto skorzysta膰 z olbrzymiej wiedzy sensei Beghetto, aby wzbogaci膰 sw贸j warsztat trenerski i jeszcze lepiej przygotowywa膰 swoich zawodnik贸w do rywalizacji sportowej w ramach karate WKF.

聽Na pocz膮tku sierpnia chc臋 zaprosi膰 wszystkich szkoleniowc贸w zaanga偶owanych w projekt Erasmus plus Sport oraz wszystkich trener贸w kt贸rzy prowadz膮 dzieci na poziomie (wiekowym) szko艂y podstawowej 聽na dwudniowe szkolenie prezentuj膮ce mi臋dzynarodowy projekt Erasums plus Sport. Na tym szkoleniu chc臋 przedstawi膰 za艂o偶enia programowe, pewne informacje teoretyczne dotycz膮ce tego projektu oraz zestaw 膰wicze艅 opracowany dla tego projektu. Projekt Erasmus plus Sport obejmuje sze艣膰 kraj贸w z Europy (W艂ochy, Francj臋, Niemcy, Hiszpani臋, Portugali臋 i Polsk臋) trwa膰 b臋dzie do ko艅ca 2018 roku i w ka偶dym kraju obejmie po cztery szko艂y postawowe. Finansowany jest ze 艣rodk贸w Unii Europejskiej. Za艂o偶enia programowe opracowywane s膮 przez ekspert贸w z kilku europejskich uniwersytet贸w.

Termin i miejsce spotkania podane zostan膮 w najbli偶szym czasie.

聽W drugiej po艂owie sierpnia (23-28.08.2016) w G艂ubczycach odb臋dzie si臋 otwarte zgrupowanie kadry kata PZK w karate WKF. Zaj臋cia prowadzi膰 b臋dzie trener kadry Marek Chwiralski oraz zaproszony go艣膰 sensei Santo Torre z W艂och. W dniach 23-25.08 w zaj臋ciach mog膮 udzia艂 tylko zawodnicy kadry kata oraz zawodnicy klubowi z klub贸w zrzeszonych w PZK startuj膮cy w zawodach kata. Jest to zgrupowanie w ramach przygotowa艅 do M艢 WKF oraz zawod贸w K1. W dniach 26-28.08.2016 w zgrupowaniu mog膮 wzi膮膰 udzia艂 wszyscy 膰wicz膮cy karate (zgrupowanie otwarte). Na otwartym zgrupowaniu b臋dzie 膰wiczone kata Unsu w pe艂nym zakresie szkolenia (kihon z elementami tego kata. bunkai oraz wszystkie szczeg贸艂y potrzebne szkoleniowcom i zawodnikom).

聽W Pleszewie 9.09.2016 (pi膮tek) odb臋dzie si臋 egzamin na stopnie dan. Osoby zainterseowane przyst膮pieniem do tego egzaminu proszone s膮 o nadsy艂anie swoich zg艂osze艅 do biura Komisji Karate Shotokan do Szczecina (mailowo lub listownie).

聽W Pleszewie 10.09.2016 (sobota) odb臋dzie si臋 szkolenie na licencj臋 trenersk膮 2017. Zg艂oszenia nale偶y nadsy艂a膰 na adres Komisji Karate Shotokan. Je艣li b臋dzie taka potrzeba to kolejne szkolenie na licencj臋 trenersk膮 odb臋dzie si臋 pod koniec roku.