Spotkanie szkoleniowe dot realizacji projektu Erasmus plus Sport PDF Drukuj Email
niedziela, 14 sierpnia 2016 15:50

W Poznaniu 30.08.2016 (wtorek) odb臋dzie si臋 pierwsze spotkanie szkoleniowe dotycz膮ce wprowadzenia projektu Erasmus plus Sport w ramach Polskiego Zwi膮zku Karate. Miejsce i godzin臋 rozpocz臋cia spotkania (prawdopodobnie od 11:00 do 17:00), zostanie podane na pocz膮yku przysz艂ego tygodnia.

W spotkaniu powinni wzi膮膰 udzia艂 trenerzy kt贸rzy b臋d膮 realizowali ten program w ramach projektu Erasmus oraz mog膮 wzi膮膰 udzia艂 trenerzy z naszego Zwi膮zku zainteresowani wprowadzaniem tego projektu w ramach swojego klubu. Osoby spoza projektu za udzia艂 w tym spotkaniu musz膮 wp艂aci膰 kwot臋 50 z艂 na konto Zwi膮zku (mo偶liwe jest wp艂acenie tej op艂aty tu偶 przed szkoleniem w got贸wce).

Spotkanie realizowane b臋dzie w formie zaj臋膰 teoretycznych i 膰wicze艅 praktycznych (konieczne jest posiadanie kimona lub wygodnego stroju gimnastycznego), 膰wiczenia b臋d膮 na macie bez obuwia sportowego. Cwiczenia prezentowane s膮 oparte o 膰wiczenia jakie b臋d膮 stosowane w ramach projektu Erasmus plus Sport. A te 膰wiczenia s膮 od wielu lat praktykowane przez W艂osk膮 Federacj臋 Karate (FIJLKAM) w porozumieniu z W艂oskim Ministerstwem Edukacji. Aktualizacja tych 膰wicze艅 jest opracowywana przez kilka europejskich uniwersytet贸w i b臋dzie zaprezentowana w formie ko艅cowej na pocz膮tku przysz艂ego roku. Ale baz膮 programu s膮 ju偶 realizowane zaj臋cia stosowane przez Ministerstwo Edukacji we W艂oszech.

Osoby kt贸re s膮 zaiteresowane udzia艂em w tym szkoleniu proszone s膮 o zg艂oszenie sowjej kandydatury drog膮 mailow膮 na adres komisji lub drog膮 telefoniczn膮 na nr 697112237.

Do zobaczenia na szkoleniu w Poznaniu.

Wac艂aw Antoniak