Zaczynamy nowy sezon PDF Drukuj Email
pi膮tek, 02 wrze艣nia 2016 09:11

Zaczynamy nowy sezon szkoleniowo-sportowy 2016-17. Przed nami nowe wyzwania wynikaj膮ce z decyzji MKOlu przyjmuj膮cej karate WKF do dyscyplin olimpijskich. Tym wyzwaniom musimy sprosta膰 i poprzez logiczn膮 prac臋 ca艂ego Zwi膮zku musimy zakwalifikowa膰 naszych zawodnik贸w do Igrzysk w Tokio. Nie b臋dzie to 艂atwe, ale jest to wyzwanie dla nas wszystkich. W drodze do odleg艂ych cel贸w czekaj膮 na nas zadania bie偶膮ce.
W tym miesi膮cu mamy szkolenie dla trener贸w w Pleszewie (10.0.2016), a na pocz膮tku pa藕dziernika du偶y turniej w Bielsko-Bia艂ej. Polish Open odb臋dzie si臋 w dniach 7-9.10.2016 w Bielsko-Bia艂ej. Przez trzy dni zawodnicy rywalizowa膰 b臋d膮 w mi臋dzynarodowej obsadzie. W pi膮tek (7.10.2016) odb臋dzie si臋 rywalizacja w kata, w sobot臋 (8.10.2016) w kumite, a w niedziel臋 (09.10.2016) odb臋d膮 si臋 zawody w grupach dzieci臋cych do 13 r.偶. Szykuje si臋 rekordowa obsada, zg艂osi艂o si臋 bardzo du偶o zawodnik贸w z kilkudziesi臋ciu kraj贸w z ca艂ego 艣wiata, 艂膮cznie z Japoni膮.
Wi臋cej informacji o tych zawodach mo偶na znale藕膰 na www.polish-open.com. Warto wzi膮膰 udzia艂 w tak 艣wietnie zapowiadaj膮cym si臋 turnieju.
Tydzie艅 p贸藕niej mamy Mistrzostwa Polski Junior贸w M艂odszych, Junior贸w i M艂odzie偶owc贸w w Bia艂ymstoku, a w ostatnim tygodniu pa藕dziernika b臋dziemy mieli Mistrzostwa 艢wiata WKF w Austrii.
W listopadzie te偶 czeka nas du偶o wa偶nych imprez.Na pocz膮tku listopada Mistrzostwa Polski Karate Shotokan, tydzie艅 p贸藕niej Grand Prix L臋borka, tydzie艅 p贸藕niej Cuprum Cup w Legnicy, a pod koniec listopada Mistrzostwa Europy Karate Shotokan w Grecji.

呕ycz臋 wszystkim udanej pracy w klubach oraz sukces贸w na zawodach.

Oss, Wac艂aw Antoniak