Zaczynamy nowy sezon PDF Drukuj Email
piątek, 02 września 2016 09:11

Zaczynamy nowy sezon szkoleniowo-sportowy 2016-17. Przed nami nowe wyzwania wynikające z decyzji MKOlu przyjmującej karate WKF do dyscyplin olimpijskich. Tym wyzwaniom musimy sprostać i poprzez logiczną pracę całego Związku musimy zakwalifikować naszych zawodników do Igrzysk w Tokio. Nie będzie to łatwe, ale jest to wyzwanie dla nas wszystkich. W drodze do odległych celów czekają na nas zadania bieżące.
W tym miesiącu mamy szkolenie dla trenerów w Pleszewie (10.0.2016), a na początku października duży turniej w Bielsko-Białej. Polish Open odbędzie się w dniach 7-9.10.2016 w Bielsko-Białej. Przez trzy dni zawodnicy rywalizować będą w międzynarodowej obsadzie. W piątek (7.10.2016) odbędzie się rywalizacja w kata, w sobotę (8.10.2016) w kumite, a w niedzielę (09.10.2016) odbędą się zawody w grupach dziecięcych do 13 r.ż. Szykuje się rekordowa obsada, zgłosiło się bardzo dużo zawodników z kilkudziesięciu krajów z całego świata, łącznie z Japonią.
Więcej informacji o tych zawodach można znaleźć na www.polish-open.com. Warto wziąć udział w tak świetnie zapowiadającym się turnieju.
Tydzień później mamy Mistrzostwa Polski Juniorów Młodszych, Juniorów i Młodzieżowców w Białymstoku, a w ostatnim tygodniu października będziemy mieli Mistrzostwa Świata WKF w Austrii.
W listopadzie też czeka nas dużo ważnych imprez.Na początku listopada Mistrzostwa Polski Karate Shotokan, tydzień później Grand Prix Lęborka, tydzień później Cuprum Cup w Legnicy, a pod koniec listopada Mistrzostwa Europy Karate Shotokan w Grecji.

Życzę wszystkim udanej pracy w klubach oraz sukcesów na zawodach.

Oss, Wacław Antoniak

Copyright © 2017. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.