Informacja o kursach s臋dziowskich WKF PDF Drukuj Email
czwartek, 10 listopada 2016 11:58
W listopadzie bie偶膮cego roku planowane s膮 dwa kursy s臋dziowskie WKF. Pierwszy odb臋dzie si臋 w dniach 11-12.11.2016 w L臋borku, drugi w dniach 18-19.11.2016 w Legnicy, trzeci w Bydgoszczy 25.11.2016 . Kurs b臋dzie obejmowa艂 aktualizacje przewidziane przez WKF od stycznia 2017 roku.
W trakcie kursu odb臋dzie si臋 egzamin umo偶liwiaj膮cy zdobycie lub podtrzymanie kwalifikacji s臋dziowskiej. Na kursie obowi膮zuje str贸j s臋dziowski wg przepis贸w. Do egzaminu praktycznego kata nale偶y przygotowa膰 1 kata (obowi膮zuje karate-gi)
Program kursu
[pi膮tek]
14:00 Rejestracja
14:30 Teoria kumite
15:30 Przerwa
15:40 Teoria kumite
16:30 Przerwa
16:40 Teoria kata
17:30 Przerwa
17:45 Egzamin testowy kumite
18:00 Egzamin testowy kata
18:30 Praktyka s臋dziowania kumite
20:00 Egzamin praktyczny kata

[sobota]
09:00 Egzamin praktyczny na zawodach

Po zako艅czeniu zawod贸w (sobota) og艂oszenie wynik贸w egzaminu. Prosz臋 o zg艂oszenia na kurs na adres e-mail Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamuj膮cymi. W przegl膮darce musi by膰 w艂膮czona obs艂uga JavaScript, 偶eby go zobaczy膰. . Przy zg艂oszeniu nale偶y poda膰: Imi臋, nazwisko, klub, wiek, stopie艅 karate, aktualn膮 kwalifkacj臋 i dat臋 jej uzyskania, dane kontaktowe (email, telefon). Ze wzgl臋du na ograniczon膮 liczb臋 miejsc na sali wyk艂adowej do ok. 35 os贸b b臋dzie decydowa膰 kolejno艣膰 zg艂osze艅. Je艣li oka偶e si臋 偶e, jest wi臋ksze zapotrzebowanie, Komisja S臋dziowska wsp贸lnie z Zarz膮dem zdecyduje o dodatkowych terminach kurs贸w. Koszt kursu wynosi 150 z艂 (w艂膮cznie z egzaminem).

Jaros艂aw Lewandowski
Przewodnicz膮cy Komisji S臋dziowskiej PZK/WKF