Aktualności PDF Drukuj Email
wtorek, 09 maja 2017 13:03
Zaczynają się dwa ostatnie miesiące tego półrocza. Mamy bardzo dużo szkoleń i zawodów karate, praktycznie co tydzień po kilka imprez.
  W tym tygodniu nasi reprezentanci biorą udział w Mistrzostwach Europy EKF w Turcji a kraju odbywają się międzynarodowe zawody w Głubczycach, tydzień później (12-14,05,2017) odbędzie się w Bielsko-Białej otwarte seminarium kata prowadzone przez świetnego eksperta Santo Torre, a w Suchym Lesie odbędą się 13.05 zawody w karate Shotokan i 14.05 (w niedzielę) Puchar Polski Karate Shotokan (kwalifikacyjny do kadry Shotokan). W następnym tygodniu odbędą się duże zawody międzynarodowe w Sopocie, a w ostatnim weekendzie maja odbędą się zawody w obsadzie międzynarodowej Central Open w Pleszewie, MMM strefy zachodniej oraz Mistrzostwa Polski Karate WKF Masters.
  Czerwiec też będzie mocno obstawiony imprezami.
  Główną imprezą do której szykują się czołowi zawodnicy będzie The World Games we Wrocławiu. Karate obok wielu innych dyscyplin prezentowane będzie w dniach 25-26.07.2017. Nasz Związek reprezentować będzie 11 zawodników wytypowanych przez WKF.

Do zobaczenia na majowych imprezach karate

Wacław Antoniak
Poprawiony: wtorek, 09 maja 2017 13:05

Copyright © 2017. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.