Intensywne wakacje dla karatek贸w PDF Drukuj Email
艣roda, 28 czerwca 2017 22:49

W ubieg艂膮 sobot臋 odby艂 si臋 w Warszawie Walny Zjazd Sprawozdawczy Polskiego Zwi膮zku Karate. Delegaci przyj臋li bilans Zwi膮zku za 2016 i poj臋li jedn膮 wa偶n膮 uchwa艂臋. Obrady prowadzi艂 w spos贸b bardzo profesjonalny Pawe艂 Sujka, dzi臋ki niemu nie by艂o d艂u偶yzn i delegacji mogli w miar臋 szybko wr贸ci膰 do swoich klub贸w.
W samym czasie cz臋艣膰 naszych s臋dzi贸w prowadzi艂a zawody w Austrii.
W obecnym tygodniu spora grupa naszych zawodnik贸w i trener贸w uczestniczy w du偶ym szkoleniu w Umag (Chorwacja), Szkolenie to zako艅czy si臋 du偶ymi zawodami dla kadet贸w, junior贸w i U21, b臋d膮 to pierwsze zawody kwalifikacyjne do Igrzysk Olimpijskich M艂odzie偶y, kt贸re odb臋d膮 si臋 za rok w Argentynie.
R贸wnolegle z tym zgrupowaniem, na Sycyli (jak co rok) odbywa si臋 otwarte zgrupowanie prowadzone przez shihan Santo Torre (r贸wnie偶 z udzia艂em polskich karatek贸w).
W kolejnym tygodniu w Sopocie odb臋dzie si臋 zgrupowanie kadry Zwi膮zku z udzia艂em s臋dzi贸w i zawodnik贸w z kilku kraj贸w europejskich. Tam nasi zawodnicy szykowa膰 si臋 b臋d膮 do udzia艂u w Igrzyskach, a s臋dziowie podnosi膰 b臋d膮 swoje kwalifikacje.
Za kilka tygodni 11 polskich zawodnik贸w i zawodniczek b臋dzie bra艂o udzia艂 w bardzo du偶ych i presti偶owych zawodach jakimi s膮 The World Games, kt贸re odb臋d膮 si臋 we Wroc艂awiu. Spotkaj膮 si臋 tam przedstawiciele z 30 r贸偶nych dyscyplin sportu z ca艂ego 艣wiata. Karate reprezentowa膰 b臋dzie 96 najlepszych zawodnik贸w wytypowanych na podstawie osi膮gni臋tych wynik贸w przez WKF. Zawody karate odb臋d膮 si臋 w dniach 25 i 26 lipca 2017, warto je zobaczy膰.
Po tych zawodach w Portugalii odb臋d膮 si臋 Uniwersyteckie Mistrzostwa Europy, r贸wnie偶 z udzia艂em polskich zawodnik贸w reprezentuj膮cych r贸偶ne polskie uniwersytety.
W mi臋dzyczasie r贸偶ne kluby organizuj膮 w艂asne obozy szkoleniowe, w kt贸rych b臋d膮 uczestniczyli zawodnicy z ca艂ego Zwi膮zku.

Udanych wakacji,
Oss,