Duże zawody karate z sukcesami naszych zawodników PDF Drukuj Email
czwartek, 09 listopada 2017 21:10

W Bielsko-Białej w dniach 13-15.10.2017 odbył się bardzo duży turniej Polish Open z udziałem wielu zawodników z 29 państw. Nasi zawodnicy na tym turnieju zaprezentowali się bardzo dobrze. A organizator (klub KSA Atemi Bielsko-Biała) wykonał swoją robotę bardzo dobrze i zorganizował świetne zawody.

Na tych zawodach był również prezes WKF p.Antonio Espinos, co jest dodatkowym wyróżnieniem dla tej imprezy.

Kilka dni później w Hiszpanii na Teneryfie odbyły się Mistrzostwa Świata WKF Kadetów (Juniorów Młodszych), Juniorów i U21 (Młodzieżowców). Na tych zawodach nasz młody zawodnik - Krzysztof Szewczyk (Olimp Łódź) startujący w kumite w kategori kadetów -63 kg zdobył 3 miejsce. Jest to pierwszy medal PZK na MŚ WKF. Wielkie brawa dla zawodnika i jego trenera Macieja Gawłowskiego. Na tych zawodach trójka zawodników zdobyła miejsca punktowane: Miłosz Sabiecki w kategorii juniorów -61 kg zdobył V miejsce, Sara Elwart w kategorii U21 -61 kg zdobyła IX miejsce oraz Szymon Cieślik w kata kadetów zdobył również IX miejsce. Z pozostałej części startujących zawodników część przeszła pierwsze walki a pozostała odpadła już w czasie pierwszych starć. Te Mistrzostwa były rekordowo licznie obsadzone, a poziom zawodników ciągle się podnosi. Przy tak wysokim poziomie wygranie nawet jednej walki jest już sukcesem.

Copyright © 2017. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.