Sprawy porz膮dkowe PDF Drukuj Email
wtorek, 05 marca 2019 11:04

聽Zarz膮d Polskiego Zwi膮zku Karate postanowi艂 uporz膮dkowa膰 relacje pomi臋dzy Zwi膮zkiem a klubami cz艂onkowskimi, dotycz膮ce udzia艂u w zawodach karate zawodnik贸w zrzeszonych w klubach cz艂onkowskich.
聽W zwi膮zku z tym, 偶e niekt贸re kluby zrzeszone w Zwi膮zku, organizuj膮 zawody w ramach konkurencyjnej organizacji i nie dopuszczaj膮 do uczestnictwa w tych zawodach klub贸w cz艂onkowskich Zwi膮zku, b臋dziemy traktowa膰 takie dzia艂ania, jako niezgodne ze statutem PZK. Kluby takie nara偶aj膮 si臋 na wykluczenie ze Zwi膮zku.
聽Cz臋艣膰 zawodnik贸w, z r贸偶nych powod贸w, nie bierze udzia艂u w zawodach organizowanych w ramach Zwi膮zku, dlatego zawodnicy ci b臋d膮 mieli zawieszane licencje zawodnicze w ramach Zwi膮zku i po braku aktywno艣ci przez ponad rok, b臋d膮 musieli ponownie wyst臋powa膰 o wyrobienie licencji zawodniczej w danym klubie.
聽Zgodnie ze statutem PZK, klub maj膮cy ponad rok, zaleg艂o艣ci w wykupieniu licencji klubowej, nara偶a si臋 na wykluczenie ze Zwi膮zku. Ponadto kluby chc膮ce bra膰 udzia艂 w zawodach PZK musz膮 mie膰 aktualn膮 licencj臋 klubow膮. Sezon startowy ju偶 praktycznie si臋 zaczyna, dlatego trzeba by膰 gotowym do udzia艂u w tej rywalizacji.
聽Udzia艂 w zawodach kwalifikacyjnych oraz w zawodach mistrzowskich b臋dzie mia艂 decyduj膮cy wp艂yw na ranking, w wyniku kt贸rego tworzy膰 b臋dziemy Kadr臋 Narodow膮. Przypominamy, 偶e na zawodach mi臋dzynarodowych, w ramach reprezentacji mog膮 bra膰 udzia艂 tylko zawodnicy z Kadry Narodowej.

Copyright © 2019. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS