Sprawy cz艂onkowskie PDF Drukuj Email
poniedzia艂ek, 25 marca 2019 22:44
Na ostatnim zebraniu Zarz膮du Zwi膮zku przeanalizowano aktywno艣膰 klub贸w zrzeszonych w Zwi膮zku. 21 klub贸w ma zaleg艂o艣ci w wykupieniu licencji klubowej od dw贸ch lat, zostali wezwani do zap艂aty i w przypadku braku wp艂aty,powinny by膰 wykluczone z PZK. W zwi膮zku z tym, 偶e w wielu gminach, kluby zajmuj膮ce si臋 sportem wyczynowym, maj膮 wy偶sze dotacje, chcemy poinformowa膰 wydzia艂y zajmuj膮ce si臋 sportem, 偶e wykluczone kluby, nie zajmuj膮 si臋 ju偶 sportem wyczynowym i mog膮 otrzymywa膰 wsparcie przeznaczone dla klub贸w rekreacyjnych, a nie sportowych. Z kilkoma gminami, mamy ju偶 w tej sprawie bezpo艣redni kontakt.
聽Prowadzimy te偶 rozmowy z ministerstwem sportu na temat wykorzystania 艣rodk贸w przeznaczonych na karate olimpijskie, na dzia艂ania prowadzone przez nasz Zwi膮zek. Strata 750.000 z艂, jak膮 ponie艣li艣my w ubieg艂ym roku, jest nie do zaakceptowania i nie chcemy aby 艣rodki przeznaczone przez ministerstwo na karate zosta艂o w tym roku r贸wnie偶 stracone.
聽Oczywi艣cie Zwi膮zek otrzyma 艣rodki na karate stylowe, ale te pieni膮dze b臋dziemy wykorzystywali, podobnie jak w latach ubieg艂ych, na przygotowania i udzia艂 Reprezentacji Polski na zawodach mistrzowskich w poszczeg贸lnych stylach.

Copyright © 2019. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.