Zg艂oszenia na zawody PDF Drukuj Email
pi膮tek, 05 kwietnia 2019 11:42

Kilka dni temu odby艂 si臋 Turniej Karate o Puchar Gryfa w Szczecinie w do艣膰 licznej obsadzie. Zg艂oszenia na ten turniej zrobione by艂y, w znacznej cz臋艣ci, w ostatnich godzinach, co spowodowa艂o sporo utrudnie艅 dla trener贸w kt贸rzy zg艂aszali swoich zawodnik贸w. Okaza艂o si臋, 偶e cz臋艣膰 zawodnik贸w ma nieaktualne licencje oraz zbyt niskie stopnie (poni偶ej poziomu dopuszczaj膮cego do zawod贸w). Przy sprawdzaniu stopni jakie posiadaj膮 zg艂aszani zawodnicy, okaza艂o si臋, 偶e cz臋艣膰 zawodnik贸w mia艂a stopnie dla os贸b poni偶ej 14 r偶, a startowali w juniorach lub m艂odzie偶owcach. Pokazuje to, 偶e albo przez kilka lat nie zdawali egzamin贸w, albo trenerzy nie zg艂aszali tych egzamin贸w w Zwi膮zku. W obu przypadkach 藕le to 艣wiadczy o trenerach.
 Cz臋艣膰 os贸b nie zg艂asza swoich zawodnik贸w do udzia艂u w zawodach organizowanych przez Zwi膮zek bior膮c za dobr膮 monet臋 informacje jakie publikuje PUK. Nie jest to rozs膮dne dzia艂anie, zw艂aszcza w 艣wietle o艣wiadczenia ministerstwa sportu i turystyki. Informacje o przegranej w CAS te偶 jest nie prawdziwa.
 呕yczymy wszystkim trenerom podj臋cia prawid艂owej decyzji i satysfakcji z wynik贸w uzyskanych na mistrzostwach.
Poprawiony: pi膮tek, 05 kwietnia 2019 11:43

Copyright © 2019. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.