Sezon startowy PDF Drukuj Email
pi膮tek, 10 maja 2019 16:19

聽Od pocz膮tku maja do po艂owy czerwca mamy nat艂ok imprez karate. Przed nami trzy turnieje w ramach Mi臋dzywojew贸dzkich Mistrzostw M艂odzik贸w - w 艁odzi, Szczecinie i Legnicy oraz 8 czerwca Mistrzostwa Polski Karate Shotokan, a tydzie艅 p贸藕niej mamy Zjazd Sprawozdawczy Zwi膮zku. Musimy sprawnie przeprowadzi膰 wszystkie te imprezy. Du偶o zale偶y od trener贸w, aby zg艂aszali do tych imprez zawodnik贸w kt贸rzy maj膮 licencje zawodnicze i stopie艅 karate zgodny z wymogami regulaminu zawod贸w. Przy zg艂oszeniach na MMM nale偶y wpisa膰 koniecznie nr PESEL zg艂oszonych zawodnik贸w.
聽Po spotkaniu w ministerstwie, nasz prawnik przygotowa艂 umow臋 o wsp贸艂pracy z Polsk膮 Uni膮 Karate. Mamy nadziej臋, 偶e zostanie ona podpisana przez przedstawicieli Unii. Czekamy na to podpisanie od lipca ubieg艂ego roku. Przy tej okazji podkre艣lamy, 偶e zawodnicy kt贸rzy b臋d膮 korzystali ze 艣rodk贸w PZK b臋d膮 musieli by膰 cz艂onkami Kadry Narodowej, czyli b臋d膮 musieli mie膰 wyniki na MP i PP, ponadto kluby tych zawodnik贸w b臋d膮 musia艂y mie膰 aktualn膮 licencj臋 Zwi膮zku. Prosimy r贸wnie偶 trener贸w aby przesy艂ali protoko艂y z egzamin贸w, zaraz po egzaminach a nie dwa dni przed zawodami, bo to utrudnia wszystkim normalne dzia艂anie.

Copyright © 2019. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.