O艣mieszanie karate PDF Drukuj Email
sobota, 01 czerwca 2019 08:58
聽Mija kolejny miesi膮c w 2019 roku, a ludzie dzia艂aj膮cy w ruchu karate nie daj膮 szans ministerstwu na wsparcie polskich zawodnik贸w. Mimo podania przez ministra co trzeba zrobi膰, aby pieni膮dze rz膮dowe wspar艂y dzia艂ania polskich zawodnik贸w, niekt贸rzy dzia艂acze nadal pr贸buj膮 i艣膰 w艂asn膮 drog膮.
聽Zarz膮d PUK nie podpisa艂 umowy z PZK, aby ministerstwo mog艂o przekaza膰 przez PZK spore pieni膮dze na przygotowania i udzia艂 w zawodach WKF polskim zawodnikom. Ale za to podpisa艂 umow臋 z Polskim Zwi膮zkiem Karate Tradycyjnego. Dzi臋ki temu Polski Zwi膮zek Karate Tradycyjnego jest wsp贸艂organizatorem Mistrzostw Polski Karate WKF (osi膮gni臋cie na skal臋 艣wiatow膮). Jest to ju偶 drugi przypadek wsp贸艂pracy PUK z Karate Tradycyjnym (pierwszy to by艂 udzia艂, z dobrym skutkiem, zawodniczki Klubu Olimp z 艁odzi w Mistrzostwach 艢wiata w Karate Tradycyjnym). By膰 mo偶e, po nieudanych dzia艂aniach prezesa Espinosa, w sprawach udzia艂u karate w programie olimpijskim, prezes PUK szykuje nowe kierunki dzia艂ania, czyli wej艣cie WKF w struktury ITKF?
聽Prezes PUK wiedzia艂, 偶e aby pieni膮dze ministerstwa trafi艂y do polskich zawodnik贸w, to musi podpisa膰 umow臋 z PZK, postanowi艂 sprawdzi膰 MSiT i podpisa艂 umow臋 z PZKT (te偶 Zwi膮zek, tylko, 偶e by艂y) i czeka na reakcj臋 urz臋dnik贸w (mo偶e si臋 za艂ami膮 i dadz膮 mu pieni膮dze, wbrew decyzji ministra). Ale nie widzi, 偶e jest jedynym prezesem organizacji zwi膮zanej z WKF kt贸ra idzie na wsp贸艂prac臋 z ITKF.

Wac艂aw Antoniak

Copyright © 2019. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS