Nowy sezon szkoleniowy PDF Drukuj Email
艣roda, 28 sierpnia 2019 17:08

聽Nowy sezon szkoleniowy zaczynamy od szkolenia na licencje trenerskie 2020. Potem realizujemy r贸偶ne szkolenia i zawody w ramach karate stylowego i karate olimpijskiego. We wrze艣niu nasza reprezentacja jedzie do Portugalii na Mistrzostwa 艢wiata Karate Shotokan (20-22.09), a tydzie艅 p贸藕niej mamy wa偶ne otwarte szkolenie kadry kata. W pa藕dzierniku mamy w Stargardzie (18-20.10) szkolenie s臋dziowskie, Puchar Polski Karate Shotokan i Shobukan Cup, a tydzie艅 p贸藕niej w Legnicy (26.10) Puchar Polski w Karate Olimpijskim. W listopadzie mamy kolejne dwie du偶e imprezy jedna to Mistrzostwa Europy Karate Shotokan w San Fernando (22-24.11) w Hiszpanii, a w Legnicy Cuprum Cup Polish Open (23.11) w ramach karate olimpijskiego. A 30 listopada w Szczecinie mamy kolejne szkolenie na licencj臋 trenersk膮.
聽W sierpniu zrobili艣my kolejny krok w konflikcie z prezesem WKF, czekamy na skuteczne dla nas rozstrzygni臋cie w CAS.
聽W najbli偶szym czasie polscy zawodnicy maj膮 startowa膰 na Mistrzostwach 艢wiata Kadet贸w, Junior贸w i U21 WKF. Zamiast przygotowywa膰 si臋 na centralnych zgrupowaniach do tych zawod贸w i polecie膰 na te mistrzostwa ze 艣rodk贸w pa艅stwowych, organizuj膮 akcje zbierania pieni臋dzy na wyjazd. O szkoleniach centralnych nawet nie ma co m贸wi膰. Szkoda, 偶e to wszystko przez chore ambicje tw贸rc贸w nowej organizacji.
聽Mamy nadziej臋, 偶e tak niekorzystna sytuacja dla polskiego karate sko艅czy si臋 niebawem.

Copyright © 2019. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS