Mistrzostwa Polski Karate Shotokan 17.10.2020 Stargard PDF Drukuj Email

聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 PZK Komisja Karate Shotokan

聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽Gmina Miasto Stargard Szczeci艅ski

聽聽聽聽聽聽聽

Cel turnieju: wy艂onienie najlepszych zawodnik贸w w Karate SHOTOKAN oraz szerokiej Kadry Narodowej na rok 2020r, popularyzacja karate.

Miejsce turnieju: Hala Sportowa OSiR ul. Pierwszej Brygady w Stargardzie

Termin turnieju: 17.10.2020 (sobota), oficjalne otwarcie 09.20, planowane rozpocz臋cie konkurencji od 09.45

Warunki udzia艂u w Mistrzostwach Polski:

Do Mistrzostw Polski Karate Shotokan mog膮 zg艂asza膰 wy艂膮cznie Kluby sportowe zrzeszone w PZK i posiadaj膮ce aktualn膮 licencj臋 klubow膮 na 2020r. Zawodnicy musz膮 posiada膰 aktualne badania lekarskie oraz aktualn膮 licencj臋 zawodnicz膮 na 2020r, potwierdzeniem stopnia mo偶e by膰 wy艂膮cznie Certyfikat PZK.

Posiadanie ubezpieczenia NW dla sportowc贸w

Dostarczenie zg艂oszenia na Mistrzostwa Polski w Karate SHOTOKAN dla m艂odzie偶y tylko zgodnie z za艂膮czonym formularzem Excel (dost臋pny ze strony internetowej PZK) zg艂oszenia do dnia 13.10.2020r on-line przez stron臋 https://poland-karate.pl. Obowi膮zkiem zg艂aszaj膮cego jest przes艂anie kopi zg艂oszenia na e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamuj膮cymi. W przegl膮darce musi by膰 w艂膮czona obs艂uga JavaScript, 偶eby go zobaczy膰. oraz Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamuj膮cymi. W przegl膮darce musi by膰 w艂膮czona obs艂uga JavaScript, 偶eby go zobaczy膰. . Po wskazanym terminie zg艂oszenia nie b臋d膮 przyjmowane.

Zawodnicy b臋d膮 kwalifikowani do danej kategorii na podstawie dok艂adnej dziennej daty urodzenia (dzie艅, miesi膮c, rok). Zawodnicy 14-15 lat (M艂odzicy) mog膮 bra膰 udzia艂 tylko w jednej kategorii wiekowej oraz w konkurencji kata kategorii Kadet. Potwierdzenie stopnia wyszkolenia dla M艂odzik贸w (14-15 lat) 鈥 kata min. 7 kyu, kumite min. 6 kyu; kadet贸w 鈥 kata min. 5 kyu, kumite min. 4 kyu; dla junior贸w i senior贸w 鈥 kata min. 4 kyu, kumite min. 3 kyu.

Weryfikacja dokument贸w zawodnik贸w bior膮cych udzia艂 w Mistrzostwach Polski Karate Shotokan odb臋dzie si臋 w dniu 16.10.2020r od godz. 16.00 do 18.00 w Hali Sportowej OSiR ul. Pierwszej Brygady. W indywidualnych przypadkach po uzgodnieniu z organizatorem mo偶liwe b臋dzie sprawdzenie dokument贸w przed zawodami na Hali Sportowej od godziny 8.30.

Losowanie zawodnik贸w odb臋dzie si臋 po weryfikacji dokument贸w o godz. 20.00 w Hotelu 104. po losowaniu niemo偶liwe s膮 jakiekolwiek zmiany, poza wykre艣leniem zawodnika.

Wiek zawodnik贸w:

聽聽聽聽聽聽聽聽 M艂odzik 14 鈥 15 lat - m艂odzik mo偶e startowa膰 w konkurencji przewidzianej dla m艂odzik贸w i mo偶e wzi膮膰 udzia艂 w konkurencji kata kadet贸w bez mo偶liwo艣ci startu w Kumite Kadet贸w.

聽聽聽聽聽聽聽聽 Kadet 16 - 17 lat - kadet mo偶e startowa膰 w konkurencji przewidzianej dla kadet贸w i mo偶e wzi膮膰 udzia艂 w konkurencji kata i kumite indywidualne oraz kata dru偶ynowe junior.

聽聽聽聽聽聽聽聽 Junior 18 鈥 20 lat 鈥 mo偶e wzi膮膰 udzia艂 w konkurencji indywidualnej kata i kumite senior贸w oraz w konkurencji kata dru偶ynowe Senior

聽聽聽聽聽聽聽聽 Senior powy偶ej 21 lat.

Przepisy turnieju, S臋dziowanie: Zawody b臋d膮 rozgrywane w oparciu o przepisy ESKA/WSKA i zapisy niniejszego regulaminu. W Kumite wymagane s膮 bia艂e napi臋stniki oraz ochraniacze na z臋by, organizator nie zapewnia pas贸w (bia艂e, czerwone) wymaganych do startu zawodnika. Warunkiem nadania tytu艂u Mistrza Polski Shotokan w danej konkurencji jest udzia艂 minimum 4 zawodnik贸w, dru偶yn w danej konkurencji.

聽聽聽聽聽聽聽聽 Fina艂y poszczeg贸lnych konkurencji b臋d膮 rozgrywa艂y si臋 bezpo艣rednio po eliminacjach.

聽聽聽聽聽聽聽聽 Kumite czas walki kategorii M艂odzik 14-15 lat 90 sekund; Kadeci, Junior i Senior 2 minuty, w walce Fina艂owej kategorii Senior czas walki 3 min.

聽聽聽聽聽聽聽聽 W konkurencji Kata dru偶ynowe sk艂ad dru偶yny mo偶na uzupe艂ni膰 1 osob膮 z ni偶szej kategorii wiekowej.

聽聽聽聽聽聽聽聽 Lista Kata - zawodnicy wykonuj膮 kata zgodnie z przepisami ESKA/WSKA.

聽聽聽聽聽聽聽聽 Z艂o偶enie protestu dotycz膮cego decyzji s臋dziowskiej wymaga formy pisemnej oraz wp艂acenia wadium w kwocie 300,00 z艂.

聽聽聽聽聽聽聽聽 W trakcie zwod贸w w okolicy plansz mog膮 przebywa膰 wy艂膮cznie startuj膮cy zawodnicy i trenerzy.

Konkurencje rozgrywane:

- medale, dyplomy

Postanowienia ko艅cowe:

UWAGA:

W czasie trwania zawod贸w wszystkie osoby towarzysz膮ce zawodnikom, ekipy poszczeg贸lnych klub贸w sportowych mog膮 przebywa膰 jedynie na miejscach dla widowni przy zachowaniu og贸lnie przyj臋tych zasad zwi膮zanych z Pandemi膮 COVID-19 (szczeg贸lne stosowanie masek ochronnych na nos i usta, dezynfekcja r膮k.

聽聽聽聽聽聽聽聽 W obszarze pola walki mo偶e przebywa膰 tylko zawodnik/ zawodnicy i Trenerzy

聽聽聽聽聽聽聽聽 Do dekoracji zawodnicy wyst臋puj膮 w karategach lub kompletnych dresach klubowych

聽聽聽聽聽聽聽聽 Op艂aty startowe nale偶y dokona膰 w kwocie: 90,00 z艂 za jedn膮 konkurencj臋 indywidualn膮 oraz 150,00 z艂 za konkurencj臋 dru偶ynow膮. Wp艂aty mo偶na dokona膰 w dniu 16.10.2020r bezpo艣rednio po weryfikacji dokument贸w lub przelewem na numer rachunku bankowego Stowarzyszenia: Alior Bank nr konta 36 2490 0005 0000 4530 4376 0208 z dopiskiem: op艂ata startowa MP Shotokan, nazwa Klubu鈥

聽聽聽聽聽聽聽聽 Organizator NIE PRZEWIDUJE Ekspozycji i sprzeda偶y towar贸w Firm sportowych

聽聽聽聽聽聽聽聽 艢rodki ochrony indywidualnej zwi膮zane z obostrzeniami spowodowanymi podwy偶szonym stanem epidemiologicznym le偶膮 w zakresie os贸bzainteresowanych udzia艂em w zawodach.

聽聽聽聽聽聽聽聽 Noclegi mo偶liwe do rezerwacji we w艂asnym zakresie:

- Hotel Staromiejski ul. Spichrzowa

- Hotel 104 ul. Pierwszej Brygady (liczba miejsc ograniczona)

- Hotel Spichrz ul. Gda艅ska

- Hotel Lord ul. Gda艅ska - Hotel Grodzki ul. Grodzka

Informacje dotycz膮ce s臋dzi贸w:

Organizator zapewnia noclegi dla s臋dzi贸w zamieszka艂ych powy偶ej 150 km w dniu 16/17.10.2020r.

16 pa藕dziernika w Sali konferencyjnej Hotelu 104 od godz. 17.00 odb臋dzie si臋 kurs s臋dziowski, zg艂oszenia os贸b zainteresowanych zdobyciem uprawnie艅 s臋dziego w systemie ESKA/WSKA przyjmuje S臋dzia 艢witowy WSKA/ ESKA Jaros艂aw Prz膮dka na adres e-mail Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamuj膮cymi. W przegl膮darce musi by膰 w艂膮czona obs艂uga JavaScript, 偶eby go zobaczy膰. .. Lista s臋dzi贸w powo艂anych do s臋dziowania zgodnie z kwalifikacjami zostanie przes艂ana odr臋bnym pismem, dla wszystkich s臋dzi贸w powo艂anych do pracy w Zespole S臋dziowskim Mistrzostw Polski - kurs s臋dziowski jest obowi膮zkowy. Organizator prosi s臋dzi贸w powo艂anych do udzia艂u w pracy Zespo艂u S臋dziowskiego o pisemne potwierdzenie udzia艂u. w zawodach do dnia 12.10.2020r na adres email Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamuj膮cymi. W przegl膮darce musi by膰 w艂膮czona obs艂uga JavaScript, 偶eby go zobaczy膰. celem dokonania rezerwacji noclegu.

Program Mistrzostw Polski

16.10.2020 Pi膮tek 鈥 Hala Sportowa OSiR ul. Pierwszej Brygady

16.00 鈥 18.00 Rejestracja i weryfikacja dokument贸w

17.10.2020 SobotaHala Sportowa OSiR ul. Pierwszej Brygady

8.00 鈥 8.45 Przyjazd ekip, rejestracja i sprawdzanie dokument贸w

9.00 鈥 Odprawa Kierownik贸w Ekip

9.15 鈥 Odprawa S臋dziowska

9.20 鈥 Oficjalne otwarcie Turnieju

9.45 鈥 Rozpocz臋cie konkurencji

19.00 鈥 Zako艅czenie Turnieju

Poprawiony: niedziela, 27 wrze艣nia 2020 20:30

Copyright © 2021. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS