Wniosek do Ministerstwa Sportu PDF Drukuj Email
艣roda, 09 lutego 2022 18:25

Polski Zwi膮zek Karate opracowuje wniosek do ministerstwa o dofinansowanie projektu wprowadzenia 膰wicze艅 z projektu "Sport w Szkole" do naszych klub贸w. Obejmuje on szkolenie grup dzieci w wieku 7-9 lat. W projekcie dzieci nie powinny p艂aci膰 za te zaj臋cia. Zaj臋cia mia艂yby si臋 zacz膮膰 w po艂owie wrze艣nia i trwa膰 do ko艅ca listopada. Na pocz膮tku wrze艣nia dzieci mia艂yby zawody klubowe a tydzie艅 p贸藕niej odby艂yby si臋 zawody wojew贸dzkie. W zaj臋ciach mog膮 uczestniczy膰 dzieci z nowego naboru lub dzieci b臋d膮ce ju偶 cz艂onkami klubu (dla nich by艂yby to zaj臋cia dodatkowe, nieodp艂atne). Zaj臋cia b臋d膮 dotyczy艂y 膰wicze艅 kt贸re by艂y opracowane na potrzeby projektu聽 "Sport w Szkole" w ramach programu Erasmus plus Sport. Stosowanie tych 膰wicze艅 da艂o znakomite wyniki u dzieci kt贸re bra艂y udzia艂 w tym projekcie.
W naszym projekcie przewidziane s膮 艣rodki na wynagrodzenie dla trenera grupy oraz na wynaj臋cie sali na zaj臋cia dla tej grupy.
Klub kt贸ry chce wzi膮膰 udzia艂 w tym projekcie, proszony jest o przes艂anie do biura PZK swoich danych - pe艂nej nazwy klubu, dok艂adny adres i dane trenera odpowiedzialnego za te treningi (imi臋, nazwisko i uprawnienia szkoleniowca). Dane prosz臋 przes艂a膰 do biura w tym tygodniu.

Copyright © 2022. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS