Dzia艂ania w karate PDF Drukuj Email
pi膮tek, 20 maja 2022 21:06

聽W maju w polskim i europejskim karate dzieje si臋 wiele imprez. Po likwidacji a w innych krajach po ograniczeniu zakaz贸w wynikaj膮cych z ochrony przed pandemi膮, rusza aktywno艣膰 sportowa i organizacyjna w europejskich organizacjach.
W obecnym tygodniu odbywa si臋 szereg imprez karate: w Pleszewie i w B臋dzinie odbywaj膮 si臋 turnieje w obsadzie mi臋dzynarodowej, organizacja WSF przeprowadza w Bu艂garii (w miejscowo艣ci Kranewo) Mistrzostwa Europy w Karate Shotokan a zawodnicy z PZK jad膮 na Mi臋dzynarodowe Mistrzostwa Austrii w Karate Shotokan kt贸re odb臋d膮 si臋 St.Georgen im Attergau.
聽Zarz膮d PZK odby艂 swoje kolejne zebranie, na kt贸rym om贸wi艂 sytuacj臋 prawn膮 polskiego karate oraz przyj膮艂 kolejny klub z Bia艂egostoku.
聽Wiele klub贸w zrzeszonych w Zwi膮zku odbudowuje swoje kluby i prowadzi akcj臋 zmierzaj膮c膮 do zach臋cenia swoich cz艂onk贸w do powrotu do zaj臋膰 w klubach. Znaczna cz臋艣膰 klub贸w w okresie dzia艂ania pandemii straci艂a od 20 do 50% swoich cz艂onk贸w i obecnie odbudowuje swoje struktury.聽
聽呕yczymy wszystkim powodzenia w swoich dzia艂aniach a zawodnikom udanych start贸w w zawodach.

Copyright © 2022. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS