Egzaminy na kyu i dan PDF Drukuj Email
czwartek, 02 lipca 2009 09:48
W czasie otwartego zgrupowania kadry w Zakopanem przeprowadzone b臋d膮 egzaminy na kyu i dan wg wymaga艅 PZKarate. Egzaminy przeprowadza膰 polska komisja wraz z zaproszonym trenerem kadry W艂och sensei Santo Torre (7dan).
Egzaminy odb臋d膮 si臋 w niedziel臋 19.07.09, o dok艂adnym miejscu przeprowadzenia egzamin贸w wszyscy uczestnicy egzamin贸w dowiedz膮 si臋 na zgrupowaniu.
W egzaminach na dan mog膮 bra膰 udzia艂 cz艂onkowie klub贸w zrzeszonych w Zwi膮zku, op艂at臋 egzaminacyjn膮 w wysoko艣ci 300 z艂 nale偶y wp艂aci膰 na konto Zwi膮zku i przed egzaminem okaza膰 dow贸d wp艂aty wraz z innymi dokumentami ( zgoda prezesa klubu na przyst膮pienie do egzaminu na dan, zdj臋cie do dyplomu, potwierdzenie z poprzedniego egzaminu). Wa偶nym kryterium decyduj膮cym o przyst膮pieniu do egzaminu na dan jest spe艂nienie warunku terminu jaki przebieg艂 od ostatniego egzaminu w PZK (lub terminu weryfikacji stopnia).
W egzaminach na stopnie kyu mog膮 bra膰 udzia艂 cz艂onkowie klub贸w zrzeszonych w PZK, kt贸rzy wezm膮 udzia艂 w zgrupowaniu. Wp艂ata za egzamin wynosi przy stopniach m艂odzie偶owych (do 14 roku 偶ycia ) 40z艂, a przy stopniach dla doros艂ych 50z艂. Op艂aty te nalezy wp艂aci膰 na konto Zwi膮zku i przy rejestrowaniu si臋 do egzaminu okaza膰 dow贸d wp艂aty. Ponadto nale偶y mie膰 dyplom z ostatniego egzaminu (certyfikat PZK).