komunikat z dnia 14.09.2009 PDF Drukuj Email
poniedzia艂ek, 14 wrze艣nia 2009 08:50
 1. Licencje trenerskie na 2010 rok. W czasie wakacji PZKarate przprowadzi艂o dwa szkolenia na licencj臋 trenersk膮 2010. W szkoleniach bra艂o udzia艂 wi臋cej os贸b ni偶 rok temu. Niestety cz臋艣膰 os贸b potraktowa艂a szkolenie niepowa偶nie i uczestniczy艂a tylko w cz臋艣ci zaj臋膰, nara偶aj膮c sie na nie zaliczenie szkolenia. Warunkiem uzyskania licencji by艂o i jest uczestniczenie czynne we wszystkich przewidzianych planem zaj臋ciach. Znaczna cz臋艣膰 os贸b dostarczy艂a niezb臋dne dokumenty do wystawienia licencji, ale niestety nie wszyscy. Dlatego prosimy o szybkie nades艂anie brakuj膮cych danym (wype艂niony druk wniosku na licencj臋,kopi臋 dokument贸w trenerskich lu instruktorskich, zdj臋cie - dla nowych os贸b) aby mo偶na by艂o zako艅czy膰 wystawianie licecnji trenerskich i zaj膮膰 si臋 innymi bie偶膮cymi sprawami. W nied艂ugim czasie zamie艣cimy pe艂en wykaz os贸b kt贸re uzyska艂y licencj臋 trenera PZK na 2010.

2. Licencje klubowe na 2009 rok.  Nadal kilka klub贸w nie ma wykupionych licecnji klubowych na bie偶膮cy rok. Prosimy o jak najszybsze wykupienie licecnji. Na ostatnim zebraniu Zarz膮du Zwiazku, Zarz膮d skre艣li艂 z lsity cz艂onk贸w Zwi膮zku spor膮 liczb臋 klub贸w kt贸re nie mia艂y wykupionej licecnji, w nied艂ugim czasie odb臋dzie si臋 kolejna weryfikacja naszych cz艂onk贸w i pozosta艂a cz臋艣膰 klub贸w kt贸re nie maj膮 licencji zostanie skre艣lona z listy czonk贸w PZKararte. Nasz Zwi膮zke chce zrzesza膰 dzia艂aj膮ce kluby a nie tzw"martwe dusze". Dlatego te kluby kt贸re chc膮 nale偶e膰 do PZK powinny jak najszybciej wykupi膰 licencj臋 klubow膮 na bie偶膮cy rok.

3. W najbli偶szym czasie b臋dziemy tworzyli klaendarz imprez na 2010 rok. Prosimy zg艂asza膰 do biura Zwi膮zku do Szczecina kandtdatury swoich impez kt贸re kluby cz艂onkowskie chc膮 oficjalnie przeprowadzi膰 w 2010 roku.

4. W biurze PZK sko艅czy艂a si臋 kontrola NIK. Utrudni艂a nam troch臋 bie偶膮c膮 dzia艂alno艣膰 i spowodowa艂a kolejne koszty w zwi膮zku z potzreb膮 licznych wyjazd贸w r贸偶nych naszych dzia艂aczy do Warszawy na spotkania z kontrolerami. Zamiast zrobi膰 du偶e zgrupowanie wydali艣my pieni膮dze na bilety PKP, kopiowanie dokument贸w i konsultacje. Dzi臋kujemy niekt贸rym naszym by艂ym cz艂onkom za znaczn膮 aktywno艣膰 w pisaniu kolejnych donos贸w. Teraz pozosta艂 im tylko Bruksela.

5. Za kilka dni nasza reprezentacja wylatuje na Mistrzostwa 艢wiata WSKA do Meksyku. Liczymy jak zwykle na kilka medali. Relacja po powrocie.

6. W przysz艂ym roku na prze艂omie czerwca i lipca odb臋dzie si臋 otwarte zgrupowanie kadry prowadzone przez sensei Santo Torre i Gennario Tellerico. Jest to kontynuacja 艣wietnego szkolenia jakie w tym roku odby艂o si臋 w Zakopanem. Zapraszamy wszystkich trener贸w i zawodnik贸w z ca艂ego Zwi膮zku. W przysz艂ym roku b臋d膮 te偶 zawodnicy z innych pa艅stw.

7. W zwi膮zku rozpocz臋tym sezonem, jest mo偶liwo艣膰 wykupienia licencji zawodniczych dla wszystkich zawodnik贸w w ka偶dym klubie. Da to mo偶liwo艣膰 satru w zawodach wi臋kszej ilo艣ci zawodnik贸w. Klub te偶 w ten spos贸b mo偶e poprawi膰 swoje szanse na wi臋ksze dotacje od w艂adz lokalnych.

8. Jest mo偶liwo艣膰 kupienia w biurze PZK w Szczecinie BUDO-PASS贸w, legitymacja jest rozbudowana w stosunku do poprzedniej i kosztuje 15z艂 za sztuk臋. Ilo艣膰 jest ograniczona, zapraszamy do zakup贸w.
Poprawiony: poniedzia艂ek, 14 wrze艣nia 2009 21:08