Regulamin Komisji Shotokan/WKF PDF Drukuj Email

ROZDZIA艁 I

Struktura Komisji

搂 1
Elementami organizacyjnymi tworz膮cymi struktur臋 Komisji Shotokan/WKF Polskiego Zwi膮zku Karate s膮 podleg艂e ogniwa organizacyjne: Komisja Techniczna-Sportu Kwalifikowanego, Komisja S臋dziowska, Komisja Sportu Dzieci i M艂odzie偶y, Komisja Sportu Masowego i Komisja Sportu Os贸b Niepe艂nosprawnych. W/w Komisje s膮 komisjami regulaminowymi i powo艂ywane s膮 przez Zarz膮d Polskiego Zwi膮zku Karate. Przewodnicz膮cym Komisji Shotokan/WKF jest Prezes Zarz膮du Polskiego Zwi膮zku Karate.

搂 2
Cz艂onkami Komisji Shotokan/WKF s膮 cz艂onkowie Zarz膮du PZK z ramienia klub贸w Shotokan.

ROZDZIA艁 II

Zadania i kompetencje Komisji Shotokan/WKF

搂 3
Opracowywanie jednorocznych i wieloletnich program贸w szkolenia w oparciu o przyj臋te za艂o偶enia systemowe.

搂 4
Organizacja i aktualizacja kalendarza imprez w danym roku szkoleniowym oraz przygotowanie ramowego kalendarza imprez na lata nast臋pne.

搂 5
Bie偶膮cy nadz贸r nad realizacj膮 procesu szkoleniowo-organizacyjnego.

搂 6
Organizacja konkurs贸w na trener贸w kadry narodowej w poszczeg贸lnych konkurencjach i kategoriach wiekowych.

搂 7

Konsultacje ze 艣rodowiskiem trenerskim i zawodniczym w ramach klub贸w karate Shotokan/WKF zrzeszonych w Polskim Zwi膮zku Karate.

ROZDZIA艁 III

Formy realizowania zada艅

搂 8
Komisja podejmuje decyzje podczas zebra艅 , kt贸re odbywaj膮 si臋 nie rzadziej jak raz na 4 m- ce.

搂 9
Komisja mo偶e wyznacza膰 obserwator贸w celem uzyskania pe艂nej i wiarygodnej informacji o sposobie organizacji, przebiegu zawod贸w sportowych i szkole艅 centralnych w ramach Polskiego Zwi膮zku Karate.

ROZDZIA艁 IV

Przepisy ko艅cowe

搂 10
Regulamin wyznacza ramy dzia艂ania klub贸w Shotokan w Polskim Zwi膮zku Karate i mo偶e by膰 modyfikowany za zgod膮 Zarz膮du Polskiego Zwi膮zku Karate.
Poprawiony: pi膮tek, 05 lutego 2010 08:29