Komunikat w sprawie tworzenia repezentacji na Mistrzostwa Europy Karate Shotokan PDF Drukuj Email
sobota, 17 pa藕dziernika 2009 21:04

Pod koniec listopada w Wels (Austria) odb臋d膮 si臋 Mistrzostwa Europy Karate Shotokan. W zawodach tych bior膮 udzia艂 kadeci, juniorzy i seniorzy. Ze 艣rodk贸w Zwi膮zku pojedzie na te zawody tylko cz臋艣膰 senior贸w, ale zawodnicy kt贸rzy s膮 w kadrze za zgod膮 trener贸w mog膮 pojechac na te zawody ze 艣rodk贸w w艂asnych. Zw艂aszcza, 偶e koszty udzia艂u w tych zawodach nie b臋d膮 du偶e.

Warunkiem koniecznym jest udzia艂 w Mistrzostwach Polski Shotokan i uzyskanie tam jak najlepszej pozycji. Oczywi艣cie trenerzy przy ustalaniu reprezentacji bra膰 b臋d膮 pod uwag臋 wyniki na innych zawodach oraz poziom prezentowany na zgrupowaniach, ale czynnikiem decyduj膮cym b臋d膮 wyniki uzyskane na MP Karate Shotokan.

Na tych zawodach spodziewamy si臋 du偶ej ilo艣ci zawodnik贸w z r贸偶nych pa艅stw, wi臋c rywalizacja nie b臋dzie 艂atwa i aby wej艣膰 do fina艂u trzeba b臋dzie pokona膰 wielu przeciwnik贸w. Ale du偶o naszych zawodnik贸w przygotowuje si臋 do g艂贸wnych zawod贸w w spos贸b profesjonalny i dlatego liczymy na du偶o medali we wszystkich kategoriach wiekowych.

Na Mistrzostach 艢wiata nasi zawodnicy zdobyli 6 medali w seniorach i juniorach, w zwi膮zku z tym 偶e by艂y to r贸wnie偶 medale za starty dru偶ynowe, wszyscy wr贸cili z Mistzrostw 艢wiata z medalami. Trzeba to uzna膰 za olbrzymi sukces. Bior膮c pod uwag臋 stan przygotowa艅 do Mistrzostw Europy liczymy na r贸wnie du偶y sukces w Austrii.

Pierwszy etap eliminacji ju偶 w sobot臋 w Stargardzie. Zapraszamy wszystkich ch臋tnych, droga do medali europejskich stoi otworem. Ale medale zdob臋d膮 tylko najlepsi.

Do zobaczenia w Stargardzie na Mistrzostwach Polski Karate Shotokan
Poprawiony: sobota, 17 pa藕dziernika 2009 21:07