Komunikat PDF Drukuj Email
pi膮tek, 05 lutego 2010 15:58

1. Z pewnym op贸藕nieniem zaczynamy nowy rok dzia艂alno艣ci PZK. Op贸藕nienie wi膮偶e si臋 niedawno odbytym Walnym Zebraniem Zwi膮zku i wynikaj膮cymi z tego zebrania zmianami. Stworzono nowe podkomisje, kt贸re teraz konstytuuj膮 si臋 i z nowymi regulaminami ich dzia艂ania, podejmuj膮 prac臋. Znaczny wp艂yw na op贸藕nienie w naszych pracach mia艂o p贸藕ne przekazanie 艣rodk贸w z MSiT.
Ale teraz wszystko nabiera rozp臋du i nowi ludzie dzia艂aj膮cy w poszczeg贸lnych komisjach wprowadz膮 now膮 jako艣膰 pracy ca艂ego Zwi膮zku,

2. W nied艂ugim czasie zaczn膮 sie pierwsze zawody. Dlatego zwracam si臋 z pro艣b膮 do wszystkich prezes贸w klub贸w i trener贸w, aby jak najszybciej wykupili aktualne licencje klubowe i zawodnicze. Cz臋sto jest tak, 偶e niekt贸rzy budz膮 si臋 dwa dni przed zawodami i wysy艂aj膮 stosowne dokumenty aby za艂atwic licencje i wtedy s膮 trudno艣ci zar贸wno dla pracownik贸w biura Zwi膮zku jaki dla firmy kt贸ra wykonuje druki licencji. Na wszytko potrzebny jest czas, dlatego jeszcze raz prosz臋 o nadsy艂anie wniosk贸w o wydanie licencji zawodniczych teraz.
Licencje trenerskie zosta艂y ju偶 wys艂ane i powinny dotrze膰 do os贸b zainteresowanych.

3. Licencje klubowe kosztuj臋 obecnie 500 z艂otych, ale jak klub wp艂aci za t臋 licencj臋 do ko艅ca lutego, to wtedy kosztuje ona 450 z艂otych. Bez aktualnej licencji klub nie mo偶e bra膰 udzia艂u w zawodach i szkoleniach organizowanych przez Zwi膮zek.

4. Przypominam o wp艂atach za licencje (wszystkie - klubowe, zawodnicze, s臋dziowskie i trenerskie) oraz za certyfikaty, na nowe konto Zwi膮zku w banku BO艢 68 1540 1085 2098 5312 5307 0001. Dotychczasowe konto w PEKAO SA ma obs艂ugiwa膰 zadania zlecone z MSiT. Taki jest wym贸g prawny.

5. Wszyscy trenerzy chc膮cy podj膮膰 si臋 pracy z kadr膮 narodow膮 w poszczeg贸lnych kategoriach wiekowych, proszeni s膮 o przes艂anie do biura Zwi膮zku swoj膮 kandydatur臋 wraz z CV i wizj膮 prowadzenia kadry.Zarz膮d PZK na wniosek Komisji Shotokan powo艂a trener贸w kadry na nast臋pny okres czasu.
Poprawiony: sobota, 06 lutego 2010 09:53

Copyright © 2022. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS