Leonessa d'Italia Cup c.d. PDF Drukuj Email
艣roda, 24 lutego 2010 17:28

Leonessa d'Italia Cup

W Trenzano /W艂ochy/ w dniach 20-21.02.2010 odby艂 si臋 mi臋dzynarodowy turniej karate Leonessa d'Italia Cup. W zawodach startowa艂o 430 zawodnik贸w z Francji, S艂owenii, Polski oraz W艂och.
Z naszego Zwi膮zku startowa艂o 10 zawodnik贸w. Nale偶y podkre艣li膰 wspania艂膮 organizacj臋 i wysoki poziom zawod贸w. Go艣膰mi honorowymi zawod贸w byli m.in. multimedali艣ci Mistrzostw 艢wiata Karate WKF Francuz  Alex Biamonti oraz W艂och David Benetello.

Pierwszego dnia rozgrywane by艂y konkurencje dru偶ynowe w kt贸rych bardzo dobrze spisali si臋 Polacy. Dru偶yna senior贸w kumite w sk艂adzie: Marcin Berent, Bart艂omiej Bara艅ski, Przemys艂aw Chmielewski, Mateusz Chmielewski, Filip Adrian zaj臋艂a 3 miejsce ulegaj膮c tylko gospodarzom turnieju W艂ochom stosunkiem punkt贸w 3 do 1. W pierwszej walce nasi zawodnicy pokonali druga dru偶yn臋 z W艂och r贸wnie偶 stosunkiem 3 do 1.

Nasze panie r贸wnie偶 艣wietnie si臋 spisa艂y zdobywaj膮c w kumite dru偶ynowym seniorek br膮zowy medal. Polki wystartowa艂y w sk艂adzie: Anita Bugajak, Katarzyna Koz艂owska, oraz Justyna Gradowska.

Ostatnia nasza dru偶yna startuj膮ca w tym dniu r贸wnie偶 nie zawiod艂a. Piotr Szymala, Maciej Wilczek oraz Bart艂omiej Bara艅ski po zaci臋tej walce wywalczyli wysokie 3 miejsce w kata.

W niedziel臋 21 lutego rozgrywane by艂y konkurencje indywidualne. Ten dzie艅 okaza艂 si臋 r贸wnie偶 bardzo udany dla naszych reprezentant贸w.
Pierwsi do walk przyst膮pili zawodnicy w konkurencji kata, i od razu bardzo udanie. Bart艂omiej Bara艅ski ostatecznie wywalczy艂 br膮zowy medal. Natomiast Maciej Wilczek uplasowa艂 si臋 na miejscu drugim zdobywaj膮c srebrny medal. Brawo.
Bardzo dobrze spisa艂y si臋 w kumite indywidualnym nasze seniorki. Anita Bugajak wywalczy艂a br膮zowy medal w kategorii 鈥 55 kg przegrywaj膮c tylko z utytu艂owan膮 w艂oszk膮 Mischatti Susan膮.
Nast臋pny br膮zowy medal wywalczy艂a Justyna Gradowska w kumite seniorek w kat. 鈥 61 kg.
Ostatni medal dla polski wywalczy艂 Marcin Berent w kategorii 鈥 60 kg. Po bardzo udanym starcie Marcin zdoby艂 srebrny medal.

Reasumuj膮c  w mocno obsadzonych zawodach mi臋dzynarodowych Polska reprezentacja wywalczy艂a 8 medali / 2 srebrne i 6 br膮zowych/ Bior膮c pod uwag臋 偶e nasza ekipa sk艂ada艂a si臋 w du偶ej mierze z zawodnik贸w aspiruj膮cych do grona 鈥瀙odstawowej kadry Polski鈥 wyniki powinny cieszy膰. Gratulujemy zawodnikom udanego startu i liczymy na nast臋pne sukcesy. Zawody s臋dziowa艂 m. in. Remigiusz Powro藕nik, kt贸ry by艂 jednocze艣nie kierownikiem naszej ekipy.

Trener
                                                                                                          Maciej Gaw艂owski