Zgrupowanie kadry kata PZK Wa艂cz 15-18.04 PDF Drukuj Email
艣roda, 21 kwietnia 2010 08:55

W dniach 15-18.04.2010 r. w Centralnym O艣rodku Sportu w Wa艂czu odby艂o si臋 otwarte zgrupowanie kadry kata Polskiego Zwi膮zku Karate. Zgrupowanie zosta艂o zorganizowane pod k膮tem przygotowa艅 do Mistrzostw Europy Senior贸w WKF w Atenach i Mistrzostw Europy Region贸w WKF w Warszawie.
W zgrupowaniu uczestniczyli aktualnie najlepsze zawodniczki i zawodnicy oraz dru偶yny, kt贸re zdoby艂y najlepsze wyniki na Mistrzostwach Polski Senior贸w WKF. Treningi prowadzili shihan Santo Torre z W艂och /trener kadry kata W艂och i wychowawca wielu Mistrz贸w 艢wiata i Europy/ oraz trenerzy kadry kata Piotr Szymala i 艁ukasz Kuzemko. Przygotowaniem og贸lnym zawodnik贸w zajmowa艂 si臋 trener 艁ukasz Wolny.
Ponadto w zgrupowaniu uczestniczyli trenerzy i zawodnicy zainteresowani nowymi metodami treningowymi i rozwojem swoich umiejetno艣ci. Nale偶y podkre艣li膰 bardzo ci臋偶k膮 prac臋 i zaanga偶owanie wszystkich uczestnik贸w zgrupowania, kt贸re na pewno przynios膮 efekty w przysz艂o艣ci.
Zgrupowanie nale偶y uzna膰 za bardzo udane.

Polski Zwi膮zek Karate