Mistrzostwa Polski Karate Shotokan Bielsko-Bia艂a 24.10.2010 PDF Drukuj Email
wtorek, 26 pa藕dziernika 2010 16:22

W dniu 24.10.2010 r. w Hali Widowiskowo-Sportowej "Pod D臋bowcem" w Bielsku-Bia艂ej odby艂y si臋 Mistrzostwa Polski Karate Shotokan zorganizowane przez Klub Sport贸w Azjatyckich "Atemi" z Bielska- Bia艂ej pod patronatem Polskiego Zwiazku Karate.
Patronat honorowy nad Mistrzostwami obj膮艂 Prezydent Miasta Bielska-Bia艂ej, Pan Jacek Krywult.
W czasie ceremonii oficjalnego otwarcia zawod贸w, g艂os zabra艂 Prezes Polskiego Zwi膮zku Karate, Pan Wac艂aw Antoniak, kt贸ry w imieniu Polskiego Zwi膮zku Karate przywita艂 wszystkich go艣ci, zawodnik贸w, trener贸w oraz s臋dzi贸w. Aktu uroczystego otwarcia zawod贸w w hali 鈥濸od D臋bowcem鈥 dokona艂 Pan Ryszard Radwan 鈥 Naczelnik Wydzia艂u Kultury Fizycznej i Turystyki Urz臋du Miejskiego w Bielsku-Bia艂ej.
Obs艂ug臋 s臋dziowsk膮 na 3 tatami w ilo艣ci 20 os贸b stanowili licencjonowani s臋dziowie Polskiego Zwi膮zku Karate z s臋dzi膮 g艂贸wnym zawod贸w, Panem Jaros艂awem Prz膮dk膮 鈥 S臋dzi膮 Mi臋dzynarodowym ESKA.
W zawodach startowa艂o 139 zawodnik贸w z 32 klub贸w Polskiego Zwi膮zku Karate.
Mistrzostwa Polski by艂y bezpo艣rednia eliminacj膮 do kadry narodowej na Mistrzostwa Europy Karate Shotokan, kt贸re odb臋d膮 si臋 w dniach 26-28.11.2010 w Koblencji w Niemczech.
Nale偶y podkresli膰 wysoki poziom organizacyjny i sportowy Mistrzostw co pozwala z optymizmem patrze膰 na start naszej reprezentacji na tegorocznych Mistrzostwach Europy jak r贸wnie偶 na organizacj臋 przysz艂orocznych Mistrzostw Europy Karate Shotokan, kt贸re odbed膮 si臋 pod koniec listopada 2011 w Bielsku-Bia艂ej.

Polski Zwi膮zek Karate