KOMUNIKAT NR 5 KOMISJI SPORTOWEJ WKF / SHOTOKAN PDF Drukuj Email
niedziela, 21 wrze艣nia 2008 20:06

KOMUNIKAT  NR 5

KOMISJI SPORTOWEJ  WKF / SHOTOKAN

1. Podczas spotkania  w  Poznaniu  -  25.06.2008 r. - przedstawicieli   PZK.,   Wielkopolskiego  Stowarzyszenia  Sportowego  oraz  Wielkopolskiego Zwi膮zku  Karate  , b臋d膮cego  pok艂osiem   odwo艂anych  zawod贸w  MMM strefy II,   wsp贸lnie postanowiono  o  ich  przeprowadzeniu  w dniu  27.09. 2008 r. w Obornikach  Wlkp. Ich  przebieg  b臋dzie  warunkowa艂  ostateczn膮  ocen臋   tegorocznych MMM  w tej strefie  przez Komisj臋  oraz  ew. decyzje   podj臋te  przez Zarz膮d  PZK .

2.  20 sierpnia  ruszy艂a  nowa  strona   Komisji WKF /Shotokan . Zamiarem  naszym  jest szybkie informowanie o   bie偶膮cych   sprawach    艣rodowiska  i  PZK  . Poza sfer膮  informacyjn膮 planujemy za   jaki艣  czas  uruchomi膰 interaktywne forum dyskusyjne  , by stanowi艂o  ono  p艂aszczyzn臋 wymiany merytorycznych pogl膮d贸w  na temat funkcjonowania dyscypliny . Administratorem   nowej strony  jest Sekretarz Gen. PZK Wies艂aw Grochowina . Wszelkie uwagi na  temat  jej  funkcjonowania  prosimy kierowa膰 na adres 鈥 Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamuj膮cymi. W przegl膮darce musi by膰 w艂膮czona obs艂uga JavaScript, 偶eby go zobaczy膰.    Klubom   PZK  , kt贸re posiadaj膮 w艂asn膮 stron臋 internetow膮, a s膮  zainteresowane jej  popularyzacj膮   prosimy o przes艂anie adres贸w  鈥 umie艣cimy je  w  Menu -  Linki . R贸wnie偶 organizator贸w imprez  zach臋camy  do  przesy艂ania  zdj臋膰 na powy偶szy  adres . Mamy nadziej臋 , 偶e nowa strona spe艂ni  oczekiwania  naszych cz艂onk贸w.  Dotychczasowa strona   Komisji  wyga艣nie z  ko艅cem wrze艣nia.

3.  W dniach  25 鈥 31.08 .2008 r.  grupa kilkunastu  szkoleniowc贸w  uczestniczy艂a  w   corocznym  seminarium  szkoleniowym organizowanym  przez w艂oski zwi膮zek karate (FJLKAM) . Szerszy  fotoreporta偶  ju偶 wkr贸tce.

4. Podczas   pobytu  w  Grado obradowa艂a Komisja Sportowa  WKF / Shotokan.

Plonem posiedze艅  jest  opracowanie :

-          logistyki  i koordynacji   jesiennych   szkole艅   i  start贸w  kadry narodowej  i  akademickiej WKF/Shotokan

-          Regulaminu  zmiany  przynale偶no艣ci  klubowej  (patrz  Zawodnicy)

-          analiza  sytuacji  zwi膮zanej   z  egzaminami  oraz  modyfikacja Regulaminu  przeprowadzania  egzamin贸w na stopnie uczniowskie i mistrzowskie

(patrz  Egzaminatorzy)

-    za艂o偶e艅  szkoleniowo-organizacyjnych   systemu  zawod贸w  dzieci  w odniesieniu

do  zmiany
kategoryzacji   wiekowej WKF,   od 2009 roku

-          zaj臋cie stanowiska ,  kt贸re zostanie  przedstawione do oceny   Zarz膮dowi  PZK,  wobec  fakt贸w   艂amania prawa  sportowego przez  Obornicki Klub Karate , Satori  Leszno, Dolnobrzeski Klub Karate

-          sprawozdania z  realizacji  strategii rozwoju  karate  WKF /Shotokan (patrz Aktualno艣ci , Komunikaty)

5.  W dniach   06-07.09. 2008 r. odby艂o  si臋 drugie  i  ostatnie  w tym roku , centralne  szkolenie  trenerskie  i  s臋dziowskie warunkuj膮ce  uzyskanie  licencji  na  rok  2009 ( patrz  Aktualno艣ci - II szkolenie  oraz Galeria- szkolenie trenerskie i s臋dziowskie 2008 ).

6.  Prosimy  o przes艂anie do 15 pa藕dziernika  propozycji organizacji  seminari贸w  , zawod贸w  centralnych  i  regionalnych  - 30 .10.08 r. zostanie  opublikowany   kalendarz  imprez  na 2009 rok

7. W  tym  roku  Mistrzostwa  Polski  Junior贸w  przeprowadzone zostan膮 w formule pokazowej z  udzia艂em obserwator贸w  z Ministerstwa Sportu i Polskiej Federacji Sportu M艂odzie偶owego.Wsp贸lnym  wysi艂kiem  musimy  dobrze zaprezentowa膰   siln膮   pozycj臋 karate WKF ,  by  w przysz艂ym roku m贸c korzysta膰  z  dobrodziejstw  wprowadzenia do  systemu  trzeciej  kategorii wiekowej (jedyni w  gronie innych styl贸w)- Regulamin  w  Aktualno艣ciach

8.  30  listopada   br.  up艂ywa  termin  przes艂ania  deklaracji   trenerskich , s臋dziowskich i   zawodniczych  na 2009 rok  . Nie z艂o偶enie  deklaracji  w terminie mo偶e spowodowa膰  op贸藕nienie w otrzymaniu  dokument贸w  licencyjnych , ze wszystkimi tego faktu skutkami .

Z   偶yczeniami  udanych nabor贸w  w  klubach,  sukces贸w  sportowych

oraz powodzenia w 偶yciu osobistym  i zawodowym  !!!

Komisja Sportowa  WKF / Shotokan.