KOMUNIKAT NR 5 KOMISJI SPORTOWEJ WKF / SHOTOKAN PDF Drukuj Email
niedziela, 21 września 2008 20:06

KOMUNIKAT  NR 5

KOMISJI SPORTOWEJ  WKF / SHOTOKAN

1. Podczas spotkania  w  Poznaniu  -  25.06.2008 r. - przedstawicieli   PZK.,   Wielkopolskiego  Stowarzyszenia  Sportowego  oraz  Wielkopolskiego Związku  Karate  , będącego  pokłosiem   odwołanych  zawodów  MMM strefy II,   wspólnie postanowiono  o  ich  przeprowadzeniu  w dniu  27.09. 2008 r. w Obornikach  Wlkp. Ich  przebieg  będzie  warunkował  ostateczną  ocenę   tegorocznych MMM  w tej strefie  przez Komisję  oraz  ew. decyzje   podjęte  przez Zarząd  PZK .

2.  20 sierpnia  ruszyła  nowa  strona   Komisji WKF /Shotokan . Zamiarem  naszym  jest szybkie informowanie o   bieżących   sprawach    środowiska  i  PZK  . Poza sferą  informacyjną planujemy za   jakiś  czas  uruchomić interaktywne forum dyskusyjne  , by stanowiło  ono  płaszczyznę wymiany merytorycznych poglądów  na temat funkcjonowania dyscypliny . Administratorem   nowej strony  jest Sekretarz Gen. PZK Wiesław Grochowina . Wszelkie uwagi na  temat  jej  funkcjonowania  prosimy kierować na adres – Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.    Klubom   PZK  , które posiadają własną stronę internetową, a są  zainteresowane jej  popularyzacją   prosimy o przesłanie adresów  – umieścimy je  w  Menu -  Linki . Również organizatorów imprez  zachęcamy  do  przesyłania  zdjęć na powyższy  adres . Mamy nadzieję , że nowa strona spełni  oczekiwania  naszych członków.  Dotychczasowa strona   Komisji  wygaśnie z  końcem września.

3.  W dniach  25 – 31.08 .2008 r.  grupa kilkunastu  szkoleniowców  uczestniczyła  w   corocznym  seminarium  szkoleniowym organizowanym  przez włoski związek karate (FJLKAM) . Szerszy  fotoreportaż  już wkrótce.

4. Podczas   pobytu  w  Grado obradowała Komisja Sportowa  WKF / Shotokan.

Plonem posiedzeń  jest  opracowanie :

-          logistyki  i koordynacji   jesiennych   szkoleń   i  startów  kadry narodowej  i  akademickiej WKF/Shotokan

-          Regulaminu  zmiany  przynależności  klubowej  (patrz  Zawodnicy)

-          analiza  sytuacji  związanej   z  egzaminami  oraz  modyfikacja Regulaminu  przeprowadzania  egzaminów na stopnie uczniowskie i mistrzowskie

(patrz  Egzaminatorzy)

-    założeń  szkoleniowo-organizacyjnych   systemu  zawodów  dzieci  w odniesieniu

do  zmiany
kategoryzacji   wiekowej WKF,   od 2009 roku

-          zajęcie stanowiska ,  które zostanie  przedstawione do oceny   Zarządowi  PZK,  wobec  faktów   łamania prawa  sportowego przez  Obornicki Klub Karate , Satori  Leszno, Dolnobrzeski Klub Karate

-          sprawozdania z  realizacji  strategii rozwoju  karate  WKF /Shotokan (patrz Aktualności , Komunikaty)

5.  W dniach   06-07.09. 2008 r. odbyło  się drugie  i  ostatnie  w tym roku , centralne  szkolenie  trenerskie  i  sędziowskie warunkujące  uzyskanie  licencji  na  rok  2009 ( patrz  Aktualności - II szkolenie  oraz Galeria- szkolenie trenerskie i sędziowskie 2008 ).

6.  Prosimy  o przesłanie do 15 października  propozycji organizacji  seminariów  , zawodów  centralnych  i  regionalnych  - 30 .10.08 r. zostanie  opublikowany   kalendarz  imprez  na 2009 rok

7. W  tym  roku  Mistrzostwa  Polski  Juniorów  przeprowadzone zostaną w formule pokazowej z  udziałem obserwatorów  z Ministerstwa Sportu i Polskiej Federacji Sportu Młodzieżowego.Wspólnym  wysiłkiem  musimy  dobrze zaprezentować   silną   pozycję karate WKF ,  by  w przyszłym roku móc korzystać  z  dobrodziejstw  wprowadzenia do  systemu  trzeciej  kategorii wiekowej (jedyni w  gronie innych stylów)- Regulamin  w  Aktualnościach

8.  30  listopada   br.  upływa  termin  przesłania  deklaracji   trenerskich , sędziowskich i   zawodniczych  na 2009 rok  . Nie złożenie  deklaracji  w terminie może spowodować  opóźnienie w otrzymaniu  dokumentów  licencyjnych , ze wszystkimi tego faktu skutkami .

Z   życzeniami  udanych naborów  w  klubach,  sukcesów  sportowych

oraz powodzenia w życiu osobistym  i zawodowym  !!!

Komisja Sportowa  WKF / Shotokan.

Copyright © 2023. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS