Mistrzostwa Polski Karate-Do Shotokan kadetów, juniorów i seniorów Bielsko-Biała 14.10.2012 - wyniki PDF Drukuj Email
wtorek, 16 października 2012 10:18

W niedzielę 14.10.2012r. 138 zawodników z 22 klubów walczyło o medale Mistrzostw Polski w Karate-Do Shotokan w kategoriach kadetów 16-17 lat, Juniorów 18-20 i seniorów od 21 lat. Celem mistrzostw było wyłonienie reprezentacji Polski na grudniowe Mistrzostwa Europy, które odbędą się w Serbii.
Aktu oficjalnego otwarcia mistrzostw dokonał PrezydentMiasta Bielska-Białej  Jacek KRYWULT. Głos zabrał również Prezes Polskiego Związku Karate  Wacław ANTONIAK. W trakcie ceremonii otwarcia i w czasie całego dnia zmagań sportowców obecni byli Radni Rady Miejskiej, Naczelnicy Wydziału Kultury Fizycznej i Turystyki oraz Wydziału Spraw Obywatelskich. Swoją obecnością zaszczycił mistrz olimpijski w boksie Marian KASPRZYK.
Obsługę sędziowską na 3 tatami zapewnili licencjonowani sędziowie Polskiego Związku Karate z sędzią głównym zawodów  Jarosławem PRZĄDKĄ.
Zabezpieczeniem od strony medycznej zajęła się grupa wolontariuszy PCK z lekarzami Tomaszem i Jerzym Paleczny.
 Na zawodach nie odnotowano żadnego wypadku lub kontuzji, co świadczy o wysokim poziomie technicznym zawodników.
W klasyfikacji medalowej Mistrzostwa Polski wygrał białostocki klub Kaisho wyprzedzając Zarzewie Prudnik oraz Bushi-Do Bydgoszcz.

Wyniki zawodów zapisane w pliku PDF

Szczegółowe wyniki zawodów:

Kumite indywidualne mężczyzn

Kumite drużynowe kobiet
Poprawiony: wtorek, 16 października 2012 11:07

Copyright © 2020. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS