Zawody Masters PDF Drukuj Email
poniedzia艂ek, 28 stycznia 2013 14:13
W zwi膮zku z coraz wi臋ksz膮 popularno艣ci膮 zawod贸w dla grup wiekowych pow. 35 roku 偶ycia, organizowane s膮 zawody w kategorii Masters.
W Turcji rozgrywane s膮 Mistrzostwa 艢wiata 聽Karate Shotokan organizacji WSKU (World Shotokan Karate Union). Opr贸cz kategorii kadet贸w, junior贸w i senior贸w rozgrywane b臋d膮 zawody w kumite i kata dla grup wiekowych powy偶ej 35 r.偶. z podzia艂em co 5 lat , najstarsza grupa wiekowa to grupa pow. 76 r.偶.
Dwa tygodnie p贸藕niej we W艂oszech聽 rozegrany zostanie Open Italia w miejscowo艣ci Biella, tam r贸wnie偶 rozegrane zostan膮 zawody w kategorii Masters w grupach 35 鈥 45, 46- 50, 51 鈥 55, 56- 60, +60 r.偶.
G艂贸wn膮 imprez膮 dla tej grupy wiekowej jest World Masters Games kt贸ry zostanie rozegrany we W艂oszech w regionie ko艂o Turynu w dniach 2 鈥 11.08.2013. Tam opr贸cz karate startowa膰 b臋d膮 zawodnicy w 29 dyscyplinach sportu (g艂贸wnie olimpijskich). W karate b臋dzie podzia艂 na nast臋puj膮ce grupy wiekowe 35 鈥 45, 46 鈥 50,聽 51 鈥 55, +55 r.偶.. Zawody b臋d膮 w kata i w kumite wg przepis贸w WKF.
Ponadto pod koniec marca w Las Vegas rozegrany zostanie US Open, gdzie te偶 bra膰 udzia艂 b臋d膮 zawodnicy w kategorii Masters, w kata i w kumite.
Zapraszamy naszych instruktor贸w oraz osoby pow. 35 r.偶. do przygotowania si臋 i wzi臋cia udzia艂u w kt贸rych z tych zawod贸w.
Powodzenia na zawodach.
Wac艂aw Antoniak