USA OPEN/JUNIOR OLYMPIC – OZAWA CUP 29-31.03.2013 - wyniki PDF Drukuj Email
środa, 17 kwietnia 2013 07:28
MEDALE DLA BUSHI-DO ZZA OCEANU – USA OPEN/JUNIOR OLYMPIC – OZAWA CUP
W dniach 29-31 marca br. zawodnicy Bushi-do Bydgoszcz reprezentujący jako jedyni Polskę  startowali w dwóch międzynarodowych turniejach karate. W największym turnieju rozgrywanym w Stanach Zjednoczonych w Las Vegas i jednym z największych na świecie    USA OPEN/JUNIOR OLYMPIC KARATE WKF startowało 2320 zawodników z 42 państw. Zawody rozgrywane były na 12 planszach nie zabrakło również zawodników Bushi-do. Kolejne sukcesy nasi zawodnicy odnieśli w turnieju OZAWA CUP, także rozgrywanym w Las Vegas, gdzie konkurowało 800 zawodników z 20 państw.
WYNIKI ZAWODNIKÓW BUSHI-DO Z US OPEN/JUNIOR OLYMPIC
Najlepiej spisał się Dawid Sobota, który nie dał szans rywalom i wywalczył złoto w kumite kadetów +70kg. Dobrze zaprezentowała się Julia Burak, która wywalczyła srebro w kata kadetek. Dużym osiągnięciem na tych zawodach było zdobycie brązowych medali – Mateusz Urbanowicz kata chłopców 8 lat i Mateusz Adametz zdobył w kata chłopców 11 lat. Pod skrzydłami Bushi-do także wystartował Adam Ingilewicz, który wywalczył 2 brązowe medale w kata i kumite młodzików. Konkurencje były bardzo licznie obsadzone w których startowało po kilkadziesiąt osób.
WYNIKI ZAWODNIKÓW BUSHI-DO Z OZAWA CUP
W tym turnieju zdecydowanie triumfował Mateusz Adametz, który w grupie 34 zawodników był najlepszy w kata chłopców 10-11 lat. Mateusz dołożył jeszcze złoto w kumite chłopców 10-11 lat. Sukces ten tym bardziej cieszy ponieważ zawody te były rozgrywane wg . przepisów Shotokanu bez podziału na wagi i bez repasaży . Brąz wywalczył Mateusz Urbanowicz w kata chłopców 8 lat, także brąz wywalczył w kata Kevin Sobota w grupie 24 zawodników. Na wysokim trzecim miejscu uplasowała się także Wiktoria Wesołowska w kumite dziewcząt 8-9 lat. Zasłużony brązowy medal zdobył Dawid Sobota w kumite kadetów. Również brąz wywalczył Adam Igilewicz w kumite młodzików.
Dobry występ zaliczył również Tomasz Łataś oraz Michał Pawłowski, który uplasował się tuż za podium.
Trenerami zawodników są Piotr Gołębiewski i Anna Fajkowska

Copyright © 2020. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS