World Masters Games PDF Drukuj Email
pi膮tek, 05 lipca 2013 21:23

We W艂oszech w dniach 5-6.08.2013 odb臋d膮 si臋 zawody karate w ramach World Masters Games, najwi臋kszej sportowej imprezy 艣wiata. W tych igrzyskach w 30 r贸偶nych dyscyplinach bra膰 udzia艂 b臋dzie (wg przewidywa艅 organizatora) ok. 50.000 os贸b. Po raz pierwszy b臋dzie tam nasza dyscyplina. Zawody karate rozgrywane b臋d膮 wg przepis贸w WKF, a wszyscy zawodnicy musz膮 mie膰 licencj臋 WKF (mo偶na j膮 uzyska膰 poprzez nasz Zwi膮zek).

W najbli偶sz膮 niedziel臋 zako艅czone b臋dzie przyjmowanie zg艂osze艅 na ten turniej. Zach臋cam wszystkich instruktor贸w i doros艂ych zawodnik贸w do udzia艂u w tych Igrzyskach. Mog膮 w nich wzi膮膰 udzia艂 osoby pow 35r偶( s膮 4 grupy wiekowe 35-45, 46-50, 51-55, +55) zar贸wno w kata jak i w kumite (wg kategorii wagowych WKF).

W europejskiej edycji tej imprezy, dwa lata temu z Polskiego Zwi膮zku Karate, bra艂o udzia艂 3 osoby. Mam nadziej臋, 偶e w 艣wiatowym turnieju nie zabraknie naszych uczestnik贸w i nasz Zwi膮zek b臋dzie reprezentowany licznie.

呕ycz臋 powodzenia wszystkim kt贸rzy wystartuj膮 w tej imprezie.

Do zobaczenia w Turynie.

Oss