49 Mistrzostwa Europy Senior贸w w Karate WKF - Tampere/Finlandia 2014 - wyniki PDF Drukuj Email
czwartek, 08 maja 2014 20:44

W dniach 1-4 maja 2014 odby艂y si臋 w Tampere Mistrzostwa Europy w Karate WKF. W zawodach wzi臋艂o udzia艂 480 zawodnik贸w z 44 pa艅stw. Polsk臋 reprezentowali Kamila Warda, Kamil Warda oraz trener Maciej Gaw艂owski.

WYNIKI NASZYCH ZAWODNIK脫W:

KAMILA WARDA KUMITE INDYWIDUALNE waga - 61 KG

1 runda - KAMILA WARDA /POL/ - QUIRICI ELENA /SUI/ - wygrana 2 do 0. Szwajcarka jest 4 krotn膮 medalistk膮 Mistrzostw Karate WKF, ostatni medal 3 m. na M艢 w 2012 roku

2 runda - KAMILA WARDA /POL/ - YASAR ECE /TUR/ - wygrana 5 do 1. Turczynka jest 3 krotn膮 medalistk膮 Mistrzostw Europy Karate WKF, ostatnio zdoby艂a 3m na ME w 2012 roku.

3 runda - KAMILA WARDA /POL/ - SEROGINA ANITA /UKR/ - remis 1 do 1 przegrana przez wskazanie. Ukrainka jest aktualna Mistrzyni膮 Europy. Walka by艂a wyr贸wnana, przy stanie 0 do 0 Kamila rzuci艂a zawodniczk臋 z Ukrainy, niestety technik臋 punktowa艂 tylko jeden s臋dzia. Po prote艣cie trenera i powt贸rkach video /nowo艣膰 na tych ME/ s臋dziowie jednak nie przyznali punkt贸w. Potem Kamila na 33 sekund przed ko艅cem walki zdoby艂a punkt na 1 do 0. Niestety na 20 sek. przed ko艅cem Ukrainka wyr贸wna艂a i walka zako艅czy艂a si臋 remisem 1 do 1. O wyniku zadecydowali s臋dziowie kt贸rzy 4 do 1 wytypowali zwyci臋stwo Anity Seroginy.  Zawodniczka z Ukrainy ostatecznie wywalczy艂a 3 miejsce.

KAMIL WARDA KUMITE INDYWIDUALNE waga - 84 kg, 鈥

1 runda - KAMIL WARDA /POL/ - KARAQI ALVIN /ALB/, - przegrana 0 do 3, zawodnik z Albani wygra艂 w drugiej rundzie z zawodnikiem ze Szwajcarii 4 do 0 ale niestety uleg艂 Georgios Tzanosowi /GRE/ w trzeciej rundzie 3 do 0.鈥ㄢ Zawodnik z Albanii ostatecznie zaj膮艂 7 miejsce.

W generalnej klasyfikacji Mistrzostw Europy zwyci臋偶yli W艂osi przed Turcj膮 i Hiszpani膮.