Akademickie Mistrzostwa 艢wiata PDF Drukuj Email
niedziela, 22 lipca 2018 17:59
聽W Kobe odby艂y si臋 Akademickie Mistrzostwa 艢wiata organizowane przez organizacj臋 FISU. W zawodach tych startowa艂o 239 zawodnik贸w z 33 kraj贸w, w tym 13 zawodnik贸w z naszego kraju.
聽W klasyfikacji medalowej, wygrali Japo艅czycy zdobywaj膮c 10 z艂otych, 2 srebrne i 2 br膮zowe medale, przed Iranem (1-4-5), Francj膮 (1-2-5), W艂ochami (1-1-2) i Turcj膮 (1-0-1). Polska zdoby艂a jeden br膮zowy medal, zajmuj膮c 13 miejsce razem z Chinami, Czechami, Kosowem, Luksemburgiem i Malezj膮.
聽Nasi zawodnicy zdobyli br膮zowy medal w kata dru偶ynowym w sk艂adzie: Maksymilian Szczypkowski, Aleksander Adam贸w i Jan Sieradzki). Ponadto zaj臋li艣my trzy 5 miejsca: kumite dru偶ynowe m臋偶czyzn, kumite indywidualne - Micha艂 Parczewski -67kg i Szymon Stawiarski -75kg oraz trzy si贸dme miejsca: Dorota Banaszczyk -61kg, Maciej G臋bka +84kg i Marcin Krykowski -84kg.
聽Serdeczne gratulacje dla ca艂ej ekipy, jeste艣my z Was dumni.

Pismo AZS PDF Drukuj Email
czwartek, 12 lipca 2018 22:30
Pismo AZS

194 Sta偶 z Beghetto 27-29.07.2018 Legnica PDF Drukuj Email
czwartek, 12 lipca 2018 22:27
Informacje o sta偶u

Spotkanie Sztabu Przygotowa艅 Olimpijskich i Paraolimpijskich ds Sport贸w Letnich i Zimowych PDF Drukuj Email
czwartek, 28 czerwca 2018 13:23

W Warszawie 27.06.2018 w siedzibie Ministerstwa Sportu odby艂o si臋 spotkanie Sztabu Przygotowa艅 Olimpijskich i Paraolimpijskich ds Sport贸w Letnich i Zimowych. Spotkaniu przewodniczy艂 v-ce minister sportu Jan Widera. Uczestnikami tego spotkania byli przedstawiciele 5 Polskich Zwi膮zk贸w Sportowych, v-ce prezes PKOL Ryszard Stadniuk oraz pracownicy Ministerstwa Sportu i Polskiego Komitetu Olimpijskiego. Polski Zwi膮zek Karate reprezentowali - prezes Maciej Soko艂owski, Wac艂aw Antoniak i Dariusz Bajkowski. Przedstawiciele Zwi膮zk贸w przedstawili zasady kwalifikacji w poszczeg贸lnych dyscyplinach sportu do udzia艂u w Igrzyskach Olimpijskich oraz stan przygotowa艅 zawodnik贸w do kwalifikowania si臋 do Igrzysk. Sprawozdania Zwi膮zk贸w zosta艂y przyj臋te. Ustalono, 偶e nast臋pne spotkanie sztabu odb臋dzie si臋 we wrze艣niu.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast臋pna > ostatnia >>

Strona 1 z 29
Copyright © 2018. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.