Po偶egnanie kolegi PDF Drukuj Email
sobota, 22 maja 2021 10:41

Z przykro艣ci膮 informujemy, 偶e w kilka dni temu zmar艂 Krzysztof Kubi艣. 艢wietny karateka, zdobywca wielu medali na Mistrzostwach Polski i innych du偶ych imprezach karate.
Pogrzeb odb臋dzie si臋 24.05.2021 na cmentarzu katolickim na Do艂ach w 艁odzi o godzinie 11:00.
聽Cze艣膰 Jego pami臋ci!
Oss.

Jeste艣my w 艣rodku sezonu PDF Drukuj Email
sobota, 22 maja 2021 10:41

聽Pod koniec kwietnia zacz臋li艣my sezon startowy, bardzo sp贸藕niony ze wzgl臋du na ograniczenia zwi膮zane z pandemi膮. W Legnicy i w 艁odzi odby艂y si臋 Mi臋dzywojew贸dzkie Mistrzostwa M艂odzik贸w w strefach - po艂udniowej i wschodniej oraz dwa turnieje kwalifikacyjne do Mistrzostw Polski Junior贸w M艂odszych, Junior贸w i M艂odzie偶owc贸w w Karate Olimpijskim. Przed nami jeszcze dwa turnieje w ramach MMM - w Szczecinie i w Poznaniu.
Ponadto przed nami turniej m艂odzik贸w w karate Shotokan. Jest to nowa formu艂a w ramach naszego stylu. Zach臋cam wszystkich do udzia艂u w tej imprezie.
W po艂owie czerwca odb臋d膮 si臋 Mistrzostwa Polski Senior贸w, zar贸wno w Karate Shotokan i w Karate Olimpijskim oraz Mistrzostwa Polski Junior贸w M艂odszych, Junior贸w i M艂odzie偶owc贸w w Poznaniu.

Zebrania Zarz膮du PZK PDF Drukuj Email
niedziela, 28 marca 2021 20:48

聽W pierwszym kwartale obecnego roku Zarz膮d PZK odby艂 ju偶 4 zebrania. Na tych zebraniach przyj臋to 艂膮cznie 165 klub贸w i okr臋gowych zwi膮zk贸w karate. Jest to wynik rekordowy, zwi臋kszaj膮cy o ponad 35% ilo艣膰 cz艂onk贸w Zwi膮zku. Z prowadzonych rozm贸w z prezesami i trenerami r贸偶nych klub贸w karate wynika, 偶e kolejne kilkana艣cie klub贸w chce zapisa膰 si臋 do PZK. Je艣li to nast膮pi to karate reprezentowane przez PZK b臋dzie trzeci膮 dyscyplin膮 w Polsce, je艣li chodzi ilo艣膰 klub贸w zrzeszonych w Polskim Zwi膮zku Sportowym i ilo艣膰 os贸b 膰wicz膮cych dan膮 dyscyplin臋 sportu. Wyprzedza膰 nas b臋dzie tylko pi艂ka no偶na i pi艂ka siatkowa. W kategorii sport贸w indywidualnych i kategorii sport贸w walki b臋dziemy zdecydowanie na pierwszym miejscu. Je艣li chodzi o ilo艣膰 klub贸w zrzeszonych w jednym Zwi膮zku, to mamy wi臋cej klub贸w ni偶 judo i zapasy razem wzi臋te.
聽W po艂owie czerwca zaplanowane s膮 Mistrzostwa Polski Senior贸w. Na jednej hali przeprowadzone zostan膮 mistrzostwa w Karate Kyokushin, Karate Olimpijskim, Karate Shotokan i Karate Tradycyjnym. Oczywi艣cie ka偶da grupa b臋dzie rozgrywa艂a walk臋 o medale wed艂ug przepis贸w z danego stylu. Zg艂oszenia dla Karate Olimpijskiego i Karate Shotokan b臋d膮 przyjmowane poprzezwww.poland-karate.pl. Do zawod贸w b臋d膮 dopuszczeni tylko zawodnicy z klub贸w maj膮cych aktualn膮 licencj臋 klubow膮 oraz maj膮cych aktualn膮 licencj臋 zawodnicz膮 i stopie艅 potwierdzony przez PZK.
聽W Karate Olimpijskim w kategorii junior m艂odszy, junior i m艂odzie偶owiec, zaplanowane s膮 dwa turnieje kwalifikacyjne. Wyniki z tych zawod贸w b臋d膮 decydowa艂y o dopuszczeniu do Mistrzostw Polski w tych kategoriach wiekowych. W zawodach w grupie m艂odzie偶owc贸w b臋d膮 tylko trzy kategorie wagowe, zar贸wno u kobiet jak i u m臋偶czyzn, takie jak w konkurencjach olimpijskich.
聽Szykujemy si臋 do zawod贸w mi臋dzynarodowych, ale musimy uwzgl臋dni膰 ograniczenia z jakimi borykaj膮 si臋 organizatorzy g艂贸wnych imprez mistrzowskich i obecnie nie jeste艣my w stanie poda膰 termin贸w tych imprez.
聽Za organizacj臋 Mi臋dzywojew贸dzkich Mistrzostw M艂odzik贸w w Karate Olimpijskim odpowiedzialnym jest shihan Ryszard Kulikowski.

Zebrania Zarz膮du PZK PDF Drukuj Email
niedziela, 07 lutego 2021 21:38
聽W Warszawie 27.01.2021 odby艂o si臋 zebrania Zarz膮du Polskiego Zwi膮zku Karate. Wi臋kszo艣膰 uczestnik贸w zebrania, bra艂a udzia艂 w zebraniu poprzez ZOOM.
W czasie zebrania:
1. Om贸wiono dzia艂ania zwi膮zane z akcj膮 zbierania 1% podatk贸w od os贸b fizycznych na potrzeby Polskiego Zwi膮zku Karate,
2. Prezes Maciej Soko艂owski przedstawi艂 rezultaty rozm贸w i ustale艅 z pracownikami ministerstwa sportu,
3. Przyj臋to do Zwi膮zku 111 nowych klub贸w i jeden okr臋gowy zwi膮zek karate. Jest to rekordowa ilo艣膰 przyj臋膰 na jednym zebraniu.
4. Postanowiono przygotowa膰 zmiany organizacyjne pracy biura w zwi膮zku ze znaczn膮 ilo艣ci膮 klub贸w kt贸re wst膮pi艂y do Zwi膮zku.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast臋pna > ostatnia >>

Strona 1 z 22
Copyright © 2021. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS