呕yczenia Noworoczne PDF Drukuj Email
czwartek, 02 stycznia 2020 15:25

聽Zarz膮d Polskiego Zwi膮zku Karate 偶yczy wszystkim karatekom udanego 2020 roku pe艂nego sukces贸w i satysfakcji z uczestniczenia we wsp贸lnym doskonaleniu w karate.

Zako艅czenie trudnego roku PDF Drukuj Email
pi膮tek, 20 grudnia 2019 15:24

聽W grudniu wszystkie organizacje podsumowuj膮 swoje roczne dzia艂ania, prowadz膮 rozliczenia dotacji i przygotowuj膮 plany na nast臋pny rok. Zatem pracy jest du偶o i nie wszyscy s膮 w stanie na bie偶膮co 艣ledzi膰 zmiany kt贸re nas dotycz膮.
1. Od nowego roku wchodz膮 w 偶ycie zmiany dotycz膮ce szkolenia instruktor贸w i trener贸w. B臋dzie znacznie trudniej zdoby膰 te uprawnienia. Obecnie w Lublinie ko艅czymy zaj臋cia na ostatnich w tym roku kursach instruktorskich i trenerskich. Od poniedzia艂ku kolejna grupa naszych szkoleniowc贸w b臋dzie mog艂a pochwali膰 si臋 nowymi dyplomami.
2. 19.11.2019 zosta艂a opublikowana zmiana Ustawy o sporcie. W 艣wietle naszego konfliktu z WKF, daje nam dodatkowe mo偶liwo艣ci kontynuowania naszej dzia艂alno艣ci jako Polski Zwi膮zek Sportowy. Nawet w przypadku niekorzystnego dla nas rozstrzygni臋cia w Lozannie.
3. W zwi膮zku ze zmian膮 s臋dziego maj膮cego rozstrzygn膮膰 konflikt PZK-WKF, czekamy na wyznaczenie nowego terminu pierwszego posiedzenia arbitra偶u. Liczymy, 偶e b臋dzie to jeszcze w styczniu przysz艂ego roku.
4. Zostali艣my jako Zwi膮zek zobligowani do uporz膮dkowania spraw wydawania licencji klubowych, zawodniczych i stopni uczniowskich i mistrzowskich. Jedynie PZK jako Polski Zwi膮zek Sportowy ma prawo wydawania tych licencji i dyplom贸w. Tylko wyniki zdobywane na Mistrzostwach Polski i Pucharach Polski organizowane przez PZK mog膮 by膰 podstaw膮 przyznawania nagr贸d za osi膮gni臋cia sportowe i brane by膰 pod uwag臋 przy przydzielaniu dotacji na r贸偶nych szczeblach samorz膮dowych.
5. Niekt贸re stowarzyszenia zabraniaj膮 swoim cz艂onkom brania udzia艂u w zawodach organizowanych przez Polski Zwi膮zek Karate. Przypominamy, 偶e jest to dzia艂anie nielegalne, a kluby kt贸re ulegaj膮 tym zakazom same eliminuj膮 si臋 oficjalnego 偶ycia sportowego w naszym kraju. W stosunku do tych stowarzysze艅 wyst膮pimy na drog臋 prawn膮, za 艂amanie zasad obowi膮zuj膮cych w Polsce i dzia艂anie na szkod臋 karate.

Szkolenie na licencje trenersk膮 2020 PDF Drukuj Email
艣roda, 27 listopada 2019 22:42

W Szczecinie 30.11.2019 (sobota)odb臋dzie si臋 szkolenie na licencj臋 trenersk膮 2020. Szkolenie odb臋dzie si臋 w restauracji Columbus (Szczecin ul. Wa艂y Chrobrego 1) na I pi臋trze. Pocz膮tek szkolenia o godz. 10:00.

Egzaminy na dan PDF Drukuj Email
艣roda, 27 listopada 2019 22:42

W ramach PZK odb臋d膮 si臋 29.11.2019 (pi膮tek) w Szczecinie ( Dojo Klubu Samuraj ul. Ma艂opolska 57) egzaminy na dan. Pocz膮tek egzaminu o godz 17:30. Osoby kt贸re chc膮 przyst膮pi膰 do egzaminu powinny zg艂osi膰 si臋 drog膮 mailow膮 pod adresem Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamuj膮cymi. W przegl膮darce musi by膰 w艂膮czona obs艂uga JavaScript, 偶eby go zobaczy膰. . Przed egzaminem nale偶y przedstawi膰 zgod臋 trenera klubowego na przyst膮pienie do egzaminu, zdj臋cie do dyplomu oraz op艂at臋 za egzamin (300 z艂 p艂atne na konto PZK lub got贸wk膮 przed egzaminem).

Poprawiony: 艣roda, 27 listopada 2019 22:42

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast臋pna > ostatnia >>

Strona 1 z 21
Copyright © 2020. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS