Dzia艂ania w karate PDF Drukuj Email
pi膮tek, 20 maja 2022 21:06

聽W maju w polskim i europejskim karate dzieje si臋 wiele imprez. Po likwidacji a w innych krajach po ograniczeniu zakaz贸w wynikaj膮cych z ochrony przed pandemi膮, rusza aktywno艣膰 sportowa i organizacyjna w europejskich organizacjach.
W obecnym tygodniu odbywa si臋 szereg imprez karate: w Pleszewie i w B臋dzinie odbywaj膮 si臋 turnieje w obsadzie mi臋dzynarodowej, organizacja WSF przeprowadza w Bu艂garii (w miejscowo艣ci Kranewo) Mistrzostwa Europy w Karate Shotokan a zawodnicy z PZK jad膮 na Mi臋dzynarodowe Mistrzostwa Austrii w Karate Shotokan kt贸re odb臋d膮 si臋 St.Georgen im Attergau.
聽Zarz膮d PZK odby艂 swoje kolejne zebranie, na kt贸rym om贸wi艂 sytuacj臋 prawn膮 polskiego karate oraz przyj膮艂 kolejny klub z Bia艂egostoku.
聽Wiele klub贸w zrzeszonych w Zwi膮zku odbudowuje swoje kluby i prowadzi akcj臋 zmierzaj膮c膮 do zach臋cenia swoich cz艂onk贸w do powrotu do zaj臋膰 w klubach. Znaczna cz臋艣膰 klub贸w w okresie dzia艂ania pandemii straci艂a od 20 do 50% swoich cz艂onk贸w i obecnie odbudowuje swoje struktury.聽
聽呕yczymy wszystkim powodzenia w swoich dzia艂aniach a zawodnikom udanych start贸w w zawodach.

呕yczenia 艢wi膮teczne PDF Drukuj Email
sobota, 16 kwietnia 2022 09:54

聽Z okazji 艢wi膮t Wielkanocnych Zarz膮d Zwi膮zku 偶yczy wszystkim karatekom spokojnego 艣wi臋towania i dalszych sukces贸w na drodze karate.

Kolejna smutna wiadomo艣膰 PDF Drukuj Email
wtorek, 08 marca 2022 21:03
聽Odszed艂 od nas Remigiusz Powro藕nik, cz艂onek Zarz膮du Zwi膮zku, przewodnicz膮cy Komisji S臋dziowskiej, karateka z wieloletnim do艣wiadczeniem, wychowa艂 wielu dobrych karatek贸w.
Pogrzeb naszego przyjaciela odb臋dzie si臋 w Prudniku ul. Ko艣ciuszki 13 w pi膮tek 11.03.2022 o godzinie 11:00.
Poprawiony: pi膮tek, 01 kwietnia 2022 15:39

Wniosek do Ministerstwa Sportu PDF Drukuj Email
艣roda, 09 lutego 2022 18:25

Polski Zwi膮zek Karate opracowuje wniosek do ministerstwa o dofinansowanie projektu wprowadzenia 膰wicze艅 z projektu "Sport w Szkole" do naszych klub贸w. Obejmuje on szkolenie grup dzieci w wieku 7-9 lat. W projekcie dzieci nie powinny p艂aci膰 za te zaj臋cia. Zaj臋cia mia艂yby si臋 zacz膮膰 w po艂owie wrze艣nia i trwa膰 do ko艅ca listopada. Na pocz膮tku wrze艣nia dzieci mia艂yby zawody klubowe a tydzie艅 p贸藕niej odby艂yby si臋 zawody wojew贸dzkie. W zaj臋ciach mog膮 uczestniczy膰 dzieci z nowego naboru lub dzieci b臋d膮ce ju偶 cz艂onkami klubu (dla nich by艂yby to zaj臋cia dodatkowe, nieodp艂atne). Zaj臋cia b臋d膮 dotyczy艂y 膰wicze艅 kt贸re by艂y opracowane na potrzeby projektu聽 "Sport w Szkole" w ramach programu Erasmus plus Sport. Stosowanie tych 膰wicze艅 da艂o znakomite wyniki u dzieci kt贸re bra艂y udzia艂 w tym projekcie.
W naszym projekcie przewidziane s膮 艣rodki na wynagrodzenie dla trenera grupy oraz na wynaj臋cie sali na zaj臋cia dla tej grupy.
Klub kt贸ry chce wzi膮膰 udzia艂 w tym projekcie, proszony jest o przes艂anie do biura PZK swoich danych - pe艂nej nazwy klubu, dok艂adny adres i dane trenera odpowiedzialnego za te treningi (imi臋, nazwisko i uprawnienia szkoleniowca). Dane prosz臋 przes艂a膰 do biura w tym tygodniu.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast臋pna > ostatnia >>

Strona 1 z 22
Copyright © 2022. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS