Zebrania Zarz膮du PZK PDF Drukuj Email
niedziela, 07 lutego 2021 21:38
聽W Warszawie 27.01.2021 odby艂o si臋 zebrania Zarz膮du Polskiego Zwi膮zku Karate. Wi臋kszo艣膰 uczestnik贸w zebrania, bra艂a udzia艂 w zebraniu poprzez ZOOM.
W czasie zebrania:
1. Om贸wiono dzia艂ania zwi膮zane z akcj膮 zbierania 1% podatk贸w od os贸b fizycznych na potrzeby Polskiego Zwi膮zku Karate,
2. Prezes Maciej Soko艂owski przedstawi艂 rezultaty rozm贸w i ustale艅 z pracownikami ministerstwa sportu,
3. Przyj臋to do Zwi膮zku 111 nowych klub贸w i jeden okr臋gowy zwi膮zek karate. Jest to rekordowa ilo艣膰 przyj臋膰 na jednym zebraniu.
4. Postanowiono przygotowa膰 zmiany organizacyjne pracy biura w zwi膮zku ze znaczn膮 ilo艣ci膮 klub贸w kt贸re wst膮pi艂y do Zwi膮zku.

Zbi贸rka 艣rodk贸w na potrzeby Polskiego Zwi膮zku Karate PDF Drukuj Email
niedziela, 07 lutego 2021 21:36
聽W tym roku ponownie Polski Zwi膮zek Karate zbiera pieni膮dze pochodz膮ce z 1% podatku od os贸b fizycznych. 艢rodki te zamierzamy przeznaczy膰 na cele organizacyjne i szkoleniowe naszego Zwi膮zku.
Aby wesprze膰 nasz膮 akcj臋 prosimy o wpisanie w sw贸j PIT 37 nr KRS 0000270261 oraz jako cel szczeg贸艂owy wpisa膰 PZ Karate 9461.
聽Dzi臋kujemy za Wasze wsparcie dla naszych dzia艂a艅.

Aktualne dzia艂ania Zwi膮zku PDF Drukuj Email
艣roda, 23 grudnia 2020 19:33
聽W zwi膮zku z ograniczeniami wynikaj膮cymi z aktualnie panuj膮cej pandemii nasz Zwi膮zek podj膮艂 stosowne dzia艂ania:
- Zjazd Sprawozdawczy Zwi膮zku zosta艂 przeprowadzony z zastosowaniem internetu,
- odwo艂ali艣my ostatnie szkolenie na licencje trenerskie,
- przeprowadzali艣my zawody bez udzia艂u widz贸w.
聽Obecnie przygotowujemy kalendarz imprez na 2021 rok i zbieramy oferty w tej sprawie od naszych klub贸w. W najbli偶szym czasie nowy kalendarz imprez zostanie opublikowany na naszej stronie.
Przypominamy o op艂atach za licencje klubowe oraz licencje zawodnicze. Nadal cz臋艣膰 klub贸w nie wykupi艂a licencji klubowej na 2020 rok, prosimy o szybkie uzupe艂nienie tej zaleg艂o艣ci. Przypominamy, 偶e zaj臋cia sportowe regularnie mog膮 prowadzi膰 tylko te kluby kt贸re s膮 cz艂onkami Polskiego Zwi膮zku Sportowego, czyli w naszym wypadku, s膮 cz艂onkami Polskiego Zwi膮zku Karate, a w zaj臋ciach mog膮 uczestniczy膰 tylko zawodnicy przygotowuj膮cy si臋 do uczestnictwa w zawodach organizowanych w ramach Zwi膮zku. Zawodnikiem jest ten 膰wicz膮cy kt贸ry ma aktualn膮 licencj臋 zawodnicz膮.
聽W okresie grudzie艅-stycze艅 prawie wszystkie kluby przeprowadzaj膮 egzaminy na kyu. Prosimy o przesy艂anie protoko艂贸w z egzamin贸w na adres Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamuj膮cymi. W przegl膮darce musi by膰 w艂膮czona obs艂uga JavaScript, 偶eby go zobaczy膰. 聽w miar臋 szybko po egzaminie. W lutym planujemy rozpocz臋cie sezonu startowego, a we wszystkich regulaminach zawod贸w jest wym贸g posiadania odpowiedniego do poziomu zawod贸w, stopnia karate. Wtedy cz臋艣膰 trener贸w uzupe艂nia braki - czyli wyrabia zawodnikom licencje zawodnicze oraz przesy艂a zaleg艂e protoko艂y z egzamin贸w. Powoduje to niepotrzebne spi臋trzenie zada艅.
聽呕yczymy wszystkim karatekom wspania艂ych 艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia i udanych przygotowa艅 do nast臋pnych zawod贸w karate.

Powr贸t do trening贸w PDF Drukuj Email
pi膮tek, 10 lipca 2020 08:26
聽Po d艂u偶szej przerwie w szkoleniach powoli wracamy do normalnej dzia艂alno艣ci. Wymaga膰 to b臋dzie wi臋kszego wysi艂ku i respektowania nadal funkcjonuj膮cych r贸偶nych ogranicze艅. Miejmy nadziej臋, 偶e te ograniczenia powoli b臋d膮 likwidowane.
聽Komisja Karate Shotokan opracowa艂a nowy kalendarz imprez obowi膮zuj膮cy w drugiej po艂owie obecnego roku.
W nied艂ugim czasie odb臋dzie si臋 pierwsza impreza, a mianowicie seminarium z shihan Giuseppe Beghetto w Legnicy, a dwa tygodnie p贸藕niej Gashuku organizowane razem z PZKT.
聽W ci膮gu poprzedniego p贸艂rocza Zarz膮d PZK odby艂 dwa zebrania i przyj膮艂 8 nowych klub贸w oraz przeanalizowa艂 sytuacj臋 prawn膮 w jakiej znalaz艂 si臋 nasz Zwi膮zek. Ponadto przyj臋te zosta艂y niekt贸re wewn臋trzne regulaminy np. Komisji Weryfikacyjnej Stopni.
聽Od wrze艣nia zaczynamy szkolenia w klubach (niekt贸re kluby zaczn膮 zaj臋cia po d艂ugiej, bo trwaj膮cej p贸艂 roku przerwie) oraz zawody, Dla wielu klub贸w wa偶ne b臋d膮 starty w MMM i MP Junior贸w M艂odszych, Junior贸w i M艂odzie偶owc贸w, a tak偶e w Mistrzostwach Polski Karate Shotokan.
聽Przy tej okazji przypominam o obowi膮zku posiadania aktualnej licencji klubowej oraz o licencjach zawodniczych.
W czasie wakacji odb臋d膮 si臋 te偶 dwa egzaminy na dan - jeden w Legnicy (1.08.2020) przy okazji seminarium z shihan Giuseppe Beghetto i drugi r贸wnie偶 w Legnicy (28.08.2020) , przed szkoleniem na licencje trenerskie.

Poprawiony: pi膮tek, 04 wrze艣nia 2020 19:09

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast臋pna > ostatnia >>

Strona 1 z 21
Copyright © 2021. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS